Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN U ODSUTNOSTI

Hrvat optužen za zločine tvrdi da nije bio u Škabrnji

renato petrov (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/3
04.11.2011.
u 19:27

Petrov je navodno izjavio da je “on Hrvat koji nije išao u ustaše nego je ostao braniti srpsku nejač” dok je tukao svoju žrtvu.

Suđenje Renatu Petrovu, Hrvatu u odsutnosti osuđenom na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina nad hrvatskim civilom u Škabrnji 1991. godine, bit će najvjerojatnije nastavljeno na sudu u Splitu gdje bi videovezom sa Srbijom trebao biti ispitan Mladen Uzelac.

Bruno Ivković, hrvatski vojnik koji je svjedočio da ga je Petrov, dok je bio zarobljen u Benkovcu, tukao tvrdeći “da je on Hrvat koji nije išao u ustaše nego je ostao braniti srpsku nejač”, posvjedočio je i da mu je Uzelac u zatvoru u Kninu rekao da je Petrov ubio starca metkom u glavu.

Obrana će navodno dokazivati da Petrov nije bio u Škarnji na dan zvjerstava.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
21:38 04.11.2011.

Ovaj \"rvat\" će bit protuzakonito aboliran, kao i svi njegovi kameraden do sada

TO
Toni50
22:42 04.11.2011.

Suđenje Renatu Petrovu, Hrvatu u odsutnosti osuđenom na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina... Inače da se podsjetimo saborski zastupnik general hrvat heroj i župan za isto to čak i jače je osuđen demokratskim slobodnim sudom 8 godina .. Razlikaika jedan je ubijao jedne a drugi druge !

DE
denderi
17:38 05.11.2011.

za sve je kriv nacstički trio ...slobo...alija i franjo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije