Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odzvonilo im

HRT više neće prekidati filmove i serije reklamama

'18.10.2012., Zagreb - Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije intervjuirao je kandidate za glavnog ravnatelja HRT-a. Goran Radman.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/PIXSELL
11.12.2012.
u 14:58

Iako pojedine točke ugovora o obvezama HRT-a drži nedorečenim, Programsko vijeće HRT-a dalo je uvjetnu suglasnost glavnom ravnatelju za njegovo potpisivanje s Vladom RH.

Na sjednici Programskog vijeća HRT-a održanoj u utorak s osam glasova za dana je uvjetna suglasnost glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu za potpisivanje ugovora s Vladom RH o obvezama HRT-a i opsegu usluga koje javni servis treba isporučiti u zamjenu za prihod koji ostvaruje prikupljanjem RTV-pristojbe.

Iz HRT-a je priopćeno da bi se ugovor trebao potpisati 1. siječnja 2013. na razdoblje od pet godina, no neki od članova vijeća pojedine točke ugovora drže nedorečenim. Tako se Josip Jelić zapitao ima li uopće smisla ugovor u kojem se taksativno navode obveze programa, a da Vijeće nije o tome moglo raspravljati. Neda Ritz pak imala je zamjerke u pogledu udjela programskih vrsta, za koje je rekla da se trebaju ili revidirati ili izostaviti iz teksta ugovora, navodeći primjere postotaka udjela programa iz kulture na radijskim, odnosno televizijskim emisijama. Prigovore je imao i Arsen Oremović koji drži da je ugovor ''manjkav te da ne predviđa obvezu prikazivanja dokumentarnih programa“.

Glavni ravnatelj Goran Radman složio se da ugovoru trebaju promjene, no kako je njegovo potpisivanje nužnost te kako više nema mogućnosti mijenjati njegov karakter jer je prošao zakonski rok. Predsjednica Vijeća Nina Obuljen istaknula je i da sadašnje Vijeće po pitanju ugovora odrađuje samo završne poslove, s obzirom na to kako je javna rasprava o prijedlogu ugovora odrađena u sazivu prethodnog Vijeća HRT-a.

Glavni ravnatelj na današnjoj je sjednici rekao i da HRT od 1. siječnja 2013. godine više neće prekidati igrane filmove i serije promidžbenim porukama, iako po zakonu to smije jednom za vrijeme trajanja filma. 

– Donio sam odluku da tih sadržaja više neće biti u našim programima od 1. siječnja, bez obzira što je to važan element u našim prihodima – kazao je Radman.

>>Pravnik Viktor Gotovac novi je šef Nadzornog odbora HRT-a

Komentara 21

VA
Valerija007
15:34 11.12.2012.

Onda ćemo gledati filmove i serije na RTL-u i NOVA-oj. Pa nismo u kinu, čak i tamo za duži film daju pauzu, nego doma na kauču pa za vrijeme reklama se protegnemo, odemo po vodu ili sendvič. Jel nas Radmanman može vidjeti? da pazim kak sam se obukla za prikazivanje filma na HRT-u,

SE
sestrićna
15:40 11.12.2012.

to se odnosi samo na srpske i partizanske filmove ?

TH
than
15:33 11.12.2012.

Zanimljivije su im reklame od filmova i serija koje repriziraju po milijunti put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije