Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

HRT-ov dokumentarac o Tripalu loš je i bezvrijedan materijal

27.03.2014. u 13:06

Javna televizija sinoć je ponovo pokazala da se ne stidi ničega: pretplatničkim novcem proizvela je zabavu za nekoliko suvremenika koji su obožavali druga Miku, a trijezan pogled otkriva da je "Tripalo" proizvoljna hrpa nedovršenih rečenica koje nitko ne razumije

Miko Tripalo i Savka Dabčević Kučar spadaju u ogroman broj onih beznačajnih komunističkih činovnika koji nakon otkaza koji im je dao njihov obožavani diktator Tito ne postoje ni sekundu duže. Njih dvoje nije pregazilo vrijeme, dogodilo im se nešto gore: zaboravljeni su iz dva vrlo opravdana razloga.

Njihovoj političkoj smrti doprinijelo je i njihovo kukavičko ponašanje: kad su smjenjivani zaklinjali su se na vjernost Titu, a poslije smjene i pada u vječnu anonimnost nije ih se ni najmanje ticalo da su oni bar malo odgovorni za političke i fizičke progone tisuća ljudi u Hrvatskoj 1972. godine.

Savka i Miko lijepo su se smjestili u svoje kućerine i stanove, i to je bilo to. Do sinoć. Emitiranje i drugog dijela dokumentarca "Tripalo" spada u još jedan uzaludni pokušaj da se od anonimusa zvanog Tripalo (i Savke) rekreira mit o nekakvim narodnim ljubimcima. HRT je sinoć ponovo pokazala da se ne stidi ničega: pretplatničkim novcem proizvela je zabavu za nekoliko suvremenika koji su obožavali druga Miku, a trijezan pogled otkriva da je "Tripalo" proizvoljna hrpa nedovršenih rečenica koje nitko drugi ne razumije.

Pokušaj je propao ne samo zato jer je materijal bezvrijedan, nego i zbog totalnog izbjegavanja da se ispriča išta suvislo o glavnom junaku. Nepregledan broj sugovornika izgovara samo po rečenicu-dvije koje ne tvore nikakav razumljiv kontekst i tako sat vremena. Scenaristica je Ines Pletikos iz Pule, a kao scenarist potpisao se i Hrvoje Juvančić. Nije mu bilo dovoljno da je potpisan kao voditelj ovog besmislenog projekta.

>> Rade Šerbedžija: Franjo me impresionirao kao i Savka i Tripalo

Komentara 11

Avatar bok
bok
14:52 27.03.2014.

jucer sam i ja zbog vrlo brze spoznaje sa je taj dokumentarac toliko jugonostalgicarsk smece (cak jos i gorje nego RTL ova legendarna smeca), uzeo dobro knjigu, pustio dobru glazbu i ugasio TV.

Avatar Hulk001
Hulk001
15:18 27.03.2014.

Drug Mika Dripalo je bio komunjara ,član KPJ!!

ĆA
ćaćaća
15:03 27.03.2014.

al će o maršalu zločincu biti bolji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije