Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev HSU-a

Hrelja pismeno zatražio od Milanovića povećanje neoporezivog dijela mirovine

Silvano Hrelja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.09.2014.
u 13:29

- Smanjenje porezne presije samo za plaće radnika, premda se radi o hvalevrijednoj mjeri, kao posljedicu moglo imati otvaranje pitanja diskriminacije osoba treće životne dobi. Diskriminacija umirovljenika nikako nije u duhu solidarnosti i pravičnosti koje su odlike svake socijalno osjetljive Vlade- poručuju iz HSU-a.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja zatražio je od premijera Zorana Milanovića povećanje neoporezivog dijela mirovine u jednakom iznosu u kojem je Vlada najavila povećanje neoporezivog dijela plaće za zaposlene.

Prema Hreljinim izračunima, ako Vlada poveća neoporezivi dio mirovine s 3400 na 3800 kuna ta bi mjera obuhvatila 75 tisuća umirovljenika čija bi se kupovna moć povećala za 124,3 milijuna kuna godišnje, a njihova prosječna mirovina bi porasla za 167 kuna mjesečno.

“Smatramo kako porezna reforma mora biti cjelovita i jednako tretirati zaposlene i umirovljenike. Smanjenje porezne presije samo za plaće radnika, premda se radi o hvalevrijednoj mjeri, kao posljedicu moglo imati otvaranje pitanja diskriminacije osoba treće životne dobi. Diskriminacija umirovljenika nikako nije u duhu solidarnosti i pravičnosti koje su odlike svake socijalno osjetljive Vlade”, poručuju iz HSU-a.

Ovaj zahtjev prilično je neobičan jer je Silvano Hrelja svoj zahtjev premijeru Zoranu Milanoviću poslao pismom(!?), iako je HSU član vladajuće Kukuriku koalicije. Neobičan zahtjev prema koalicijskom partneru objasnio je Silvano Hrelja: “HSU ovaj je pismeni zahtjev ispostavila nakon iscrpnih konzultacija s predstavnicima najutjecajnijih umirovljeničkih udruga u Hrvatskoj. Izražavamo žaljenje što smo primorani obratiti se premijeru Milanoviću na ovaj način jer bi se, prema dogovorenoj proceduri, ovo pitanje trebalo raspraviti na sastancima Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, bipartitnog tijela između Vlade i umirovljeničkih udruga koje je konstituirano u siječnju 2013. godine”. 

>> HSU ogorčen reklamom: VIP diskriminira osobe starije dobi!

Komentara 12

Avatar žič
žič
13:59 03.09.2014.

inače izlazimo iz koalicije...ha,haaaaa

L0
luena 01
14:05 03.09.2014.

Jel iko cuo da se Hrelja u dvije i pol godine zauzimao za umirovljenike,nije... Njegova primanja su za ono sto (ne )radi boogovska a umirovljenici nek kopaju po kontenjerima da bi prezivili... Kad su zadnji put mirovine povecan i koliko... nesto se ne mogu sjetit...?!

VJ
vjerovnik
14:25 03.09.2014.

evo ga njega ... nakon tri godine progovorio ... svaka čast gospon Hrelja, opravdali ste svoje sudjelovanje u vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije