Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blizina smrti

Hrabri policajac: Zgrabio sam ga 2 sekunde prije nego je projurio vlak

nalet vlaka (1)
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
15.08.2011.
u 16:48

Hrabri našički policajac izvan službe Dejan Maškov (41) u posljednji tren s tračnica odvukao i spasio potencijalnog samoubojicu (67)

Da je dotrčao do pruge samo dvije sekunde kasnije, bilo bi već sve gotovo. Pred samim je vlakom našički policajac izvan službe Dejan Maškov s tračnica zgrabio i odvukao 67-godišnjaka koji je stajao nasred pruge i čekao smrt. Dogodilo se to u subotu oko 17.20 sati u Đurđenovcu kod Našica. Maškov je tada bio na godišnjem odmoru, a uz prugu se sasvim slučajno zatekao jer se automobilom vozio od svoje kuće u Našičkom Novom Selu do Đurđenovca.

Muškarac se nije osvrtao

– Kada sam prilazio bio mi je prozor otvoren pa sam čuo da nailazi vlak i trubi. Vidio sam tada i muškarca kako se penje prema pružnom prijelazu, koji je nešto povišeniji. Bicikl je ostavio par metara dalje uz prometni znak. Vlak je nailazio u punoj brzini, a bio je svega pedesetak metara dalje. Odmah sam shvatio o čemu je riječ – priča nam 41-ogodišnji Maškov.

Zatrubio je muškarcu kako bi ga upozorio da se makne, no on se nije niti okrenuo, nastavljao je ravno prema tračnicama. I onda se među njima zaustavio. Maškov je uočio kako vlak koči, ocijenio je da ima još vremena, približio se pruzi na tri-četiri metra i, bez previše razmišljanja, istrčao iz vozila.

Dok je jurio prema muškarcu, nije mu se više obraćao ili ga razgovorom pokušao odgovoriti od stravičnog nauma da si oduzme život.

– Prišao sam mu s leđa pa sam ga vjerojatno iznenadio. Zgrabio sam ga za desnu ruku ili rame, ni ne sjećam se više, i povukao ga. Čim sam to učinio, vlak je projurio. Da je stajao samo pet metara dalje, zakasnio bih – prisjeća se naš sugovornik. Prestravljeni je strojovođa, dodaje, potom proturio glavu kroz prozor kako bi vidio je li ih možda obojicu “pokupio”. Riječ je, inače, o vlaku koji prometuje od Zagreba do Osijeka.

– Sve se brzo odigralo. U tom trenutku nisam previše razmišljao što se sve moglo dogoditi da se on kojim slučajem opirao. Tek sam se kasnije uplašio, kad sam shvatio da smo mogli obojica poginuti – priča.

Zahvalio mu za spašavanje

Maškov se, pak, nesreća nagledao jer je prometni policajac već 21 godinu, no nikada se nije našao u sličnoj situaciji.

Odmah je nazvao svoju Policijsku postaju Našice i javio kolegama da zaustave vlak kako bi mogli razgovarati i sa strojovođom. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć te odvezla nesretnog muškarca u osječku bolnicu, gdje je hospitaliziran. Kako doznajemo, ranije nije pokušavao počiniti sucid.

– Bio je malo rastrojen, zapomagao je, popričali smo kratko. Nisam ga ništa puno ispitivao. I ja sam bio u šoku. Zahvaljivao mi je što sam mu spasio život – ističe hrabri policajac.

Muškarca kojeg je spasio poznaje od ranije iz viđenja, no nije mu znao ime i prezime.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar netstoper
netstoper
23:06 15.08.2011.

spasi jedan ljudski život,kao da si spasio cijeli svijet...

OB
-obrisani-
17:06 15.08.2011.

taj neće odustati od svoga nauma ,to mu je sudbina ...policajac je samo produžio agoniju bolesniku

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
22:24 15.08.2011.

Svaka čast hrabrome policajcu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije