Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
55 gostiju mora van

Hotel Libra u Senju opet zapečaćen, ovog puta trajno

Hotel Libra (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
30.08.2013.
u 10:12

U hotelu boravi 55 gostiju, velika grupa Austrijanaca, Nijemci i domaći gosti koji će do podneva morati napustiti hotel.

Hotel Libra u Senju po drugi put ove sezone, i to u kolovozu, zatvara se. Desetak minuta iza 9 sati poreznici su počeli pečatiti ulaze u objekt najavljujući da će ostaviti otvorenim još nekoliko sati samo požarni izlaz. U hotelu boravi 55 gostiju, velika grupa Austrijanaca, Nijemci i domaći gosti koji će do podneva morati napustiti hotel.

Pitanje je kako će se to ostvariti jer je grupa Austrijanaca na izletu na Plitvicama.

Libra se zatvara zbog nepodmirenog poreznog duga od nešto više od 800.000 kuna, a ovoga puta, najavljeno je u poreznom rješenju, objekt ostaje zatvoren do okončanja prekršajnog postupka. Dugovanje Poreznoj upravi je ustvari stari dug, za ovu godinu su sve obveze poreza i doprinosa redovno plaćane, a tvrtki Mališa, tvrdi vlasnik Milivoj Matičić, nije omogućen reprogram dugovanja niti je prihvaćen zahtjev za predstečajnom nagodbom.

Razlog tomu je otvoren prethodni stečajni postupak zbog kojeg, tvrdi Matičić, nije bilo zakonski moguće ni podmiriti dugovanje Poreznoj upravi jer bi se time pogodovalo jednom od vjerovnika.

>> 'Nedužni gosti ispaštali su zbog nesavjesnih vlasnika hotela Libra'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije