Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Arapsko proljeće"

Hosni Mubarak doživio srčani udar, nagađa se da je umro

hosni mubarak
AFP/PIXSELL
24.10.2011.
u 11:36

Njegovo stanje pogoršalo se kada je čuo za Gadafijevu smrt, a srce mu je stalo kada je vidio fotografije tijela dugogodišnjeg prijatelja.

Još uvijek nema službene potvrde, ali nagađa se da je Hosni Mubarak preminuo u pritvoru. Naime, svrgnutom egipatskom vođi sudi se za ubojstva civila i korupciju.

Ako je vijest o njegovoj smrti istinita, javlja RT, Mubarak je druga žrtva takozvanog Arapskog proljeća koji neće biti osuđen za svoja nedjela.

Egipatski mediji tvrde da se Mubarakovo zdravstveno stanje, koje je i onako bilo loše s obzirom na to da je čak i na sudu morao ležati u bolničkom krevetu, pogoršalo kada je čuo za Gadafijevu smrt. Bivši egipatski vođa doživio je srčani udar kada je vidio fotografije izmučenog tijela svog dugogodišnjeg prijatelja.

Je li njegov srčani udar bio smrtonosan ili ne, još nije poznato. Ipak, egipatska vojska odlučila je pojačati osiguranje u bolnici u kojoj je pritvoren Mubarak. Dodatne snage okružile su zgradu, a povećao se i broj vojnika na katu na kojem leži donedavni predsjednik.

Mubarak je, podsjetimo, optužen za razna zlodjela uključujući i izdavanje naredbe za ubijanje prosvjednika koji su u veljači zauzeli egipatske ulice, a kasnije i svrgnuli vladajuće. Ustankom je završena 40-godišnja vladavina njegova režima. Mnogi njemu podređeni svjedočili su na sudu, ali nitko nije potvrdio optužbe.

Mubarakovu sudbinu svjetski mediji usporedili su s onom Slobodana Miloševića čije je suđenje također prekinuto jer je prije kraja umro od srčanog udara.

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
12:06 24.10.2011.

Aj ak je mrtav, nađite sliku, i objavite je. onak, mrtvog. to je sad in

Avatar jwayne
jwayne
12:11 24.10.2011.

Vlast je droga jača od heroina. Umjesto da je odstupio, živio još par godina na Bahamima sa djecom i unucima on je osta i crko u zatvoru. Gadafi je prošao još gore. Ubili su ga ko bijesnog ćuku i još se slikaju sa njim.

OB
-obrisani-
11:43 24.10.2011.

i ko je sad sretan,ahahahaahha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije