Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija na moru

Horvatinčić poslije nesreće panično zvao brojeve u Zagreb, Split...

\'08.08.2009., Hvar - Tomo Horvatincic, zagrebacki poduzetnik skidao se u brodu na hvarskoj rivi.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL\'
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
1/3
23.08.2011.
u 10:18

Upravo će se iz tih brojnih telefonskih poziva, odnosno od onih s kojima je Horvatinčić razgovarao, pokušati otkriti što im je govorio o pomorskoj nesreći.

Tomislav Horvatinčić, nakon što je gliserom skrivio tragediju u kojoj je živote izgubilo dvoje talijanskih državljana, zvao je mobitelom u Rijeku, Zagreb, Split, Šibenik, Primošten.

Komu je sve Horvatinčić telefonirao istražni sudac Branko Ivić nam nije rekao, no najavom da će od 6. rujna početi ispitivanje svjedoka iz tih gradova jasno je da je Horvatinčić mobitelom panično nazivao mnogo brojeva, a među prvima i jednog odvjetnika iz Rijeke. S obzirom na to da osim Horvatinčićeve suputnice na gliseru nitko nije vidio pomorsku nesreću, upravo će se iz tih brojnih telefonskih poziva, odnosno od onih s kojima je Horvatinčić razgovarao, pokušati otkriti što im je govorio o pomorskoj nesreći, ali i kako se ponašao nakon što je u glisiranju brzinom od čak 25 čvorova naletio na jedrilicu, pri čemu su talijanski državljani na mjestu poginuli. 


Da su stravične ozlijede prouzročile njihovu trenutačnu smrt jučer je, nakon što je dobio nalaz obdukcije, potvrdio istražni sudac Ivić, no on je najavio i mogućnost da DORH zatraži dodatno vještačenje. U slučaju da se tada i definitivno potvrdi da nije bilo utapanja, Horvatinčiću ipak neće biti suđeno i za nepružanje pomoći.

– Smrt je bila trenutačna i ozljede su bile takve da, nažalost, nije bilo nikakve mogućnosti za pomoć. Zakon je vrlo jasan i osoba koja trenutačno premine ne može biti predmet kaznenog djela zbog nepružanja pomoći – rekao je Horvatinčićev odvjetnik Baica.

Komentara 176

NE
neverane
16:42 23.08.2011.

Priča se da su talijani već bili mrtvi kad su se popeli na jedrilicu.

DH
dalibor.hren
20:14 23.08.2011.

U jutro ste napisali da je u plućima Talijana bila voda. To znači da se čovjek utopio.

AL
alapača
12:56 23.08.2011.

ala se na taj obdukcijski nalaz dugo čekalo...kao da se pregovaralo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije