Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hsp o varšavskoj

Danijel Srb: Problem "Varšavske" je pokušaj rušenja Bandića

varšavska, prosvjed, bandić, kufer (1)
Pixsell
28.05.2010.
u 11:23

Investitor će moći tužiti Vladu jer mu prosvjedi onemogućuju izvođenje radova.

Predsjednik HSP-a Danijel Srb ustvrdio je da je problem "Varšavske" zapravo rezultat političkog obračuna u zagrebačkom SDP-u i očit pokušaj rušenja Milana Bandića. Jedino je pitanje tko će to platiti - građani Zagreba ili cijele Hrvatske. Prema njegovoj procjeni na dobitku je samo investitor radova Tomislav Horvatinčić.

Naime Srb kaže da je dobivanju dozvole prethodio niz polulegalnih odluka kojima se pogodovalo investitoru. Ako upravni sud zbog toga utvrdi da građevinska dozvola nije valjana, Grad će morati obeštetiti investitora.

A ako se građevinska dozvola i ne dovede u pitanje, investitor će moći tužiti Vladu jer mu prosvjedi onemogućuju izvođenje radova. Horvatinčić bi prema Srbu mogao dobiti odštetu od milijardu kuna što bi značilo primjerice da bi se svaki umirovljenik u Hrvatskoj morao odreći jedne mirovine.

Srb tvrdi da mu nije cilj braniti Horvatinčića, ali da takva postupanja prema investitorima guše poduzetničku klimu i smanjuju strana ulaganja. Oni koji preko leđa investitora žele ostvariti interese žele osiromašiti Hrvatsku. Prosvjedujem i zgrožen sam odnosom prema jednom investitoru tko god on bio – kaže Srb.

Komentara 63

BR
Brezovica
23:34 28.05.2010.

Nagradno pitanje za čitatelje VL: Koji odjevni predmet je najupečatljivija faca sa gornje slike ostavila kod kuće i rabi drugi s namjerom prikrivanja identiteta?

BO
bomba
11:42 28.05.2010.

Tko to može objasniti prosvjednicima koji misle da se bore za Varšavsku, a u stvari su Milanovići piuni za ostvarenje njegovog konačnog cilja. Samo što je taj cilj previše skup za ispačeni narod ove naše države.

VO
Vorosmart
22:51 28.05.2010.

Ne kenjaj.Vratite stranku Paragi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije