Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elitna prostitucija

Holy o Martincu: To je privatna stvar, neka to riješi sa ženom

\'24.09.2010., Zadar - IMPACT - Europski centar za medjusektorsku suradnju. Heinrich boll Stiftung, medjunarodna konferencija putokaz prema zelenoj ekonomiji. Mirela Holy Saborska zastupnica SDP-a. Ph
Željko Mršić/Pixsell
VL
Autor
Vojislav Mazzocco
21.07.2011.
u 12:32

Dr. Miran Martinac nisko je rangirani lokalni političar SDP-a kojemu je, kao liječniku, politika bila sporedno zanimanje.

Miran Martinac nisko je rangirani lokalni zagrebački političar kojemu je, kao liječniku, politika bila sporedno zanimanje. Više mu je koristila kao odskočna daska za više upravne pozicije u bolnicama u kojima je radio. Zahvaljujući SDP-u dobio je dvije ravnateljske funkcije.

Smijenio ga Hebrang

– Željka Antunović pomogla mu je da postane ravnatelj Kliničke bolnice Merkur nakon izbora 2000. godine – otkrio nam je dobar poznavatelj odnosa unutar Socijaldemokratske partije. Međutim, već s promjenom vlasti, odnosno povratkom HDZ-a na vlast, Martinac je smijenjen. Tadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang smijenio ga je zbog 26 milijuna kuna duga, ali Martinac je tvrdio da Hebrang to čini iz osobne osvete te da je dug nastao zbog velikog broja transplantacija.

>>Studentica Sara: Doktor Martinec dao mi je 1000 kuna za seks

Martinčeva politička karijera dugo se godina svodila na sudjelovanje u SDP-ovu savjetu za zdravstvo. Sve do lokalnih izbora 2009. godine nije imao nikakve značajnije funkcije, a onda se odjednom našao na listi za zagrebačku Gradsku skupštinu.

– To je bilo u vrijeme kada su definitivno pukli odnosi između Milana Bandića i Zorana Milanovića. Bandić je donio svoj prijedlog liste kandidata za skupštinu, a Milanović ga je odbio i potpuno prekrojio. Gurnuo je Bandićeve ljude na samo dno liste s kojeg nikako nisu mogli računati na ulazak u skupštinu, a Martinac se, između ostalih, našao na popisu ljudi na koje Milanović računa – rekao je naš izvor iz SDP-a.

Nakon izbora postao je šef skupštinskog Odbora za zdravstvo, a manje od pet mjeseci nakon izbora i ravnatelj bolnice Sveti Duh, koja je u vlasništvu grada. Ostao je vjeran SDP-u pa je sudjelovao i u izradi Strategije razvoja Zagreba.

Privatna stvar

Hoće li Martinac zbog priznanja da si je novcem osiguravao seksualne usluge biti kažnjen unutar stranke, jučer nismo uspjeli doznati. O tome će svakako morati odlučivati Zoran Milanović kao predsjednik stranke i Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a, kao Martinčev neposredno nadređeni. No, kako bi se stvari mogle odvijati moglo bi se zaključiti iz komentara najartikuliranije SDP-ove feministice Mirele Holy.

– Mislim da je to privatna stvar između njega i njegove supruge, a ne politički problem. Stav stranke je jasan – zalažemo se da se ne kriminaliziraju ni davateljice usluga niti korisnici. Država treba urediti da i jedni i drugi budu na neki način zaštićeni – rekla je Mirela Holy.

Komentara 97

Avatar comparator
comparator
13:55 21.07.2011.

Zvonimir Šostar nije dostupan za javnost što se tiće plačanja sexa u aferi \"elitne prostitucije\". Koliko znam nije mu to prvi put.Inaće je gospodin isto SDP-ovac.

DU
Dugopamti
15:15 23.07.2011.

Kupci usluga i prodavačice usluga su podjednako krivi.

SI
sinaj
17:10 21.07.2011.

A SDP-om u EU ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije