Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u berlinu

Hollande i Merkel žele da Grčka ostane u eurozoni

merkel, hollande
AFP/Pixsell
15.05.2012.
u 18:51

Hollande, koji zagovara razvojni pakt EU, izjavio je da treba razmotriti mogućnost uvođenja euroobveznica, ideje koju je Merkel prošle jeseni zaustavila i koncentrirala se na fiskalni pakt.

Grčka je večeras bila glavna tema i prvog susreta kancelarke Angele Merkel s novim francuskim predsjednikom Francois Hollandeom. Oboje su izjavili da žele da Grčka ostane u eurozoni.

Njihov prvi susret jasno je dočarao i ono u čemu se ne slažu. Hollande, koji zagovara razvojni pakt EU, izjavio je da treba razmotriti mogućnost uvođenja euroobveznica, ideje koju je Merkel prošle jeseni zaustavila i koncentrirala se na fiskalni pakt.

Hollande je, inače, kasnio u Berlin jer je prvi avion kojim je krenuo iz Pariza pogodila munja. Vratio se u Pariz, presjeo u drugi avion i ipak stigao u Berlin. Novinari su se šalili da su ga već prvog dana mandata snašle prepreke biblijskih razmjera: potop (kiša na inauguraciji), munje i Angela Merkel.

Ključne riječi

Komentara 17

M1
Mozart 1000
19:27 15.05.2012.

Mudra odluka. A oni Poljaci zadrli kao sivonje pa na silu sletili u mecavu na aedrom bez odobrenja i dogodila se velika tragedija.

ZE
Zeravica
19:32 15.05.2012.

Udarac Groma u Avion se cesto desava,potuno je bezopasno, za Vas Novinare Atrakcija,ne poznato vam je podrucje ali vazno da se pise, U veoma rijetkom slucaju dodje do veoma skoro nevidljivih tragova,ne ostecenja, samo u ekstremnim slucajevima nesto vise ali uvijek bezopasno, Pozz, iv

SC
scary
21:22 15.05.2012.

no, baš mu je lijepo krenulo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije