Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaokret
Povratak na članak

Hollande otvorio nadu za pristupne pregovore Turske s EU

U Ankari je bio i europski povjerenik za proširenje Štefan Füle koji je s velikim zadovoljstvom najavio otvaranje pregovara za osam pregovaračkih poglavlja.

Komentari 17

DE
delmat
21:51 17.05.2012.

Turska! Turska! Ma šta će bolan Turska? Ne mogu ući u Aziju, a kamoli Europu.

VL
CR
Crollywood
22:29 17.05.2012.

Tuska će u EU samo ako Njemačka preko noći potone u more kao što je potonula Atlantida.Za Tursku su predviđeni specijalni aranžmani poput privilegiranog partnerstva,i to je dobro tako.

VL
Avatar kobra11
kobra11
22:47 17.05.2012.

06. maj 2012. BERLIN - Nemačka policija vodi istragu protiv jednog mladog Turčina, rođenog u Hesenu, osumnjičenog da je sinoć u Bonu na demonstracijama desničara i islamista nožem napao nemačke policajce i naneo im teže povrede, javljaju nemački mediji. Policija vodi istragu protiv tog 25-godišnjeg Turčina zbog pokušaja ubistva u tri slučaja, javaljaju mediji, navodeći da su teže rane nožem zadobili jedan 35- godišnji policijski komesar i jedna 30-godišnja komesarka i da je u metežu povređeno 29 policajaca.

VL
AU
autoritet
22:49 17.05.2012.

EU luđaci nastavljaju jahati kao da će EU postojati za 10 god

VL
IV
ivicas
22:56 17.05.2012.

na sta se svela tzv zapadna demokracija , u biti na servis krupnog kapitala , i svi politicari u europi za vrijeme izbora glasacima pricaju price koji oni zele cuti a onda kad dodju na vlast im okrenu ledja glasacimaa i lazu i nikom nista gdje je nestao moral iz europe

VL
PE
peugeot
23:27 17.05.2012.

Turska ni geografski (azijska, a ne europska zemlja !), a ni kulturno - ne pripada EU. To sto se Turska upinje iz petnih zila i sto posto-poto hoce da postane clanicom EU to je njena stvar. Ako se Turska i primi u EU onda se postavlja pitanje: zasto ne i drugi? Zasto ne primiti Maroko, Alzir, Tunis... i koga sve ne. Eventualnim ulaskom u EU Turska kao veca i mnogoljudnija zemlja od Francuske (vjerovatno i Njemacke) imala bi najveci broj sjedista u europskom Parlamentu. Ukoliko jednog dana Tursku i predloze za prijem u EU Francuzi ce to na referendumu - glatko odbiti. Naravno, ukoliko ne dopuste da se tako vazna odluka izglasa u francuskom Parlamentu a ne na referendumu.

VL
CR
crocro
07:15 18.05.2012.

EU na svom evolucijskom putu tranzitira u Euro-azijsku uniju pa bi stoga trebalo promijeniti i ime ove tvorevine. U daljoj budućnosti se može naslutiti kako će se zvati. Sada EU nije niti svjesna što će se odigrati dobro a što loše za EU i stanovništvo EU. Ako Tursku prime u EU, do tada bi trebalo ili zabraniti ili svesti na namanju moguću mjeru migracije iz Turske na područje zemalja EU. Turska će dominirati u EU parlamentu, to je sasvim sigurno. Takve ideje izlaze iz glava pojedinih svjetskih lidera a nitko ne pita stanovništvo tih 500-tinjak milijuna veliko područje EU. Ulaskom Turske morali bi se preformulirati mnogi važni propisi vezani za migracije stanovništva. Inače Kinezi i Turci će preplaviti sve europske zemlje a domicilno stanovništvo će se u budućnosti asimilirati u tuđe narode na svojem bivšem području. Ovo su opasne igre državnika.

VL
AN
Ana33
08:27 18.05.2012.

Imala je pravo Brižit Bardo... Taj će glupan od Francuske napraviti \"Islamiju Fracesiju\"... Fuj!

VL
DU
Deleted user
08:43 18.05.2012.

I tako EU i njeni političari propagiraju jedinstvo, poštivanje ljudskih prava i to vrlo rado svima stavljaju na nos. A sami zagovaraju nejednakost kada su u pitanju njihovi interesi. Francuzi protjeruju Rome uskoro će i Muslimane, a Hrvatskoj prodikuju o ljudskim pravima.

VL
DZ
dzukaficuka
11:48 18.05.2012.

Nego sta ce Holande nego ljubiti Turcima dupe.EU naj veca greska je DDR Zslo GR Zipar.To ce EU kostati opstanka a onaj Azilant Sarkozi nije shvatijo kao Zapadna Njemaca isto i to je na zalost cijelog Kontinenta Evrope.Sad se vidi i spor sa Ukrajinom da EU nije u pravu kao i nas Josipovic ici odgadati Jaltu je SAMOUBOJSTVO politicko ida su upravu Europejci svejedno se je trebalo ici na JALTU .Ali taj stari kontinent bas kako ga i nazivaju je dobijo Alsajmer ili Parkinzon.Kao da smo zaboravili da se Povijes ponavlj to mijesto za cijelu EU je vaznije od Brisela Berlina Pariza Rima Londona ali nasi pametnjakovici od ti toboze Politicara Boze te sacuva od tih KRETENA.Trebaju ici mesti ulice i cuvati ovce to je jedino za njih sta bi znali i nebi svom Narodu toliku stetu nanijeli

VL
DO
DoktorAmer
14:11 18.05.2012.

Biti ce opet brojne dzamije u Beogradu i Ateni.

VL
CR
crocro
14:35 18.05.2012.

Onaj tko poziva Tursku u sastav EU, dobro zna kakva će migracijska prava imati Turci. Ali da ne bi bilo zabune, neka gospodin predsjednik Francuske, zagovaratelj prijama azijske zemlje u članstvo EU, kada Turci iz niskog starta krenu prema državama EU, neka te migrante velikodušno prima na tlo Francuske, jer ja želim vjerovati da sve ovo što govori da se odnosi samo na Francusku. Ne može pozivati Turke u ime ostalih članica, kako bi se ti isti Turci naseljavali diljem EU, prema osobnoj želji. Prema tome ako ih poziva u članstvo neka primi sve oni koji žele otići iz Turske na teritorij Francuske. U ime ostalih ne može govoriti.

VL
PE
peugeot
14:53 18.05.2012.

@crocro1 : Vas komentar je posve ispravan. U slucaju da Turska bude primljena u EU njihovi imigranti (koji vec imaju spremne kofere!) bi se poput mrava razmiljeli po zemljama EU (dakako najprije u najbogatije, a zatim i ostale gdje osjete da mogu prosperirati). Treba pitati Njemce kako kubure s azijatskom kulturom vise od tri miliona Turaka ! Mogu misliti kako im je danju-nocu s njima. Stranci (azijati, arapi, crnci) u Francuskoj ne zele da se adaptiraju na evropske kulturne standarde vec suprotno - da se Francuzi adaptiraju na njih ! A oni su trkimice dosli u Francusku i zele da maltretiraju domace ljude nekulturom, nesnosnom galamom, smradom koji stize iz stanova u kojima zive kad kuhaju... Na stranu cinjenica da pokupe sve moguce francuske socijalne beneficije, a za svako novorodjeno dijete dobivaju par stotina eura.

VL
DU
Deleted user
15:59 18.05.2012.

40 milijuna turaka samo ceka.Za 70 godina turci vladaju Europom..100% sigurno!!!!!

VL
RE
@rea
18:03 18.05.2012.

Ma, kakva Turska u EU, samo nam to fali.

VL
Avatar amore
amore
15:58 19.05.2012.

To je bilo i očekivano kad je na vlast došao Hollande.

VL
Avatar flegmatik
flegmatik
18:13 19.05.2012.

Turska trenutno ima daleko bolji ekonomski rast od prosjeka EU, kao i manju nezaposlenost. Ima, za razliku od EU, cak i prepoznatljivu vanjsku politiku. Jednom rjecju, mislim da je u Turskoj ostalo malo entuzijazma da ulazi u EU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.