Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čestitke francuskoj

Hollande Josipoviću telefonski obećao ratifikaciju do kraja 2012.

\'Francois Hollande, Socialist Party candidate for the 2012 French presidential election, waves as he arrives at his campaign rally in Lille, April 17, 2012. REUTERS/Pascal Rossignol   (FRANCE - Tags:
PASCAL ROSSIGNOL/Reuters
14.05.2012.
u 15:26

Predsjednik Josipović telfonom je čestitao Hollandeu na izbornoj pobjedi uoči sutrašnje inauguracije

Predsjednik RH Ivo Josipović danas je telefonski razgovarao s novoizabranim predsjednikom Francuske Republike Françoisom Hollandeom uoči sutrašnje inauguracije, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Josipović je Hollandeu čestitao na izbornoj pobjedi te istaknuo da je sa zanimanjem pratio ideje vezane uz europsku budućnost koje je iznosio tijekom izborne kampanje. Zahvalivši na čestitkama, novoizabrani francuski predsjednik naglasio je vrlo dobre odnose Hrvatske i Francuske, dviju europskih i mediteranskih država, te je naglašen zajednički interes za unapređenje suradnje na Mediteranu.

U prigodi obilježavanja 20. obljetnice uspostavljanja diplomatskih odnosa između dviju država dvojica su se predsjednika dogovorila da zajednički otvore kulturnu manifestaciju "Festival Hrvatske u Francuskoj“ ove jeseni u Parizu.

Novoizabrani francuski predsjednik naglasio je na kraju razgovora da Francuska planira ratificirati pristupni ugovor RH Europskoj uniji prije kraja ove godine.

 

 

Komentara 5

NE
neispravnokorisnickoime
20:37 14.05.2012.

obecavao je tako platini markovicu evropsko prvenstvo ...

AA
aabbcc
09:56 15.05.2012.

. Hollande Pred izbore u posjeti Poljskoj, Poljaci ga nisu htjeli ni primiti a sad ce zato da mu poljski desnicari i d...e lizu...

MA
maraosta
11:36 15.05.2012.

povijest se ne događa slučajno, povijest je planirana.današnji lažljivci, manipulatori, obmanjivači, rade na destrukciji države i čovjeka sa ciljem da zavladaju , kontroliraju i pljačkaju njihova prirodna bogatstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije