Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrana odlaganja

Holding građanima: Ne iznosite na ulicu glomazni otpad

jakusevec
Zeljko Lukunic/PIXSELL
21.10.2013.
u 12:46

Za oba odlagališta komunalna poduzeća koja na njih odlažu moraju pronaći rješenje da otpad za koji su dobili zabranu zbrinu na zakonom propisani način

S današnjim su danom na snagu stupile mjere zabrane odlaganja svih vrsta otpada, osim miješanog komunalnog otpada, na odlagališta Prudinec-Jakuševec i Piškornica, doznaje se iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Inspekcija zaštite okoliša danas je obavila provjeru postupanja po rješenju za komunalne tvrtke Zagrebački holding d.o.o. - podružnica ZGOS iz Zagreba i Komunalac d.o.o. iz Koprivnice. Provedenom provjerom utvrđeno je da su komunalna poduzeća postupila po nalogu, odnosno da se na odlagališta Prudinec-Jakuševec i Piškornica odlaže samo miješani komunalni otpad. Za oba odlagališta komunalna poduzeća koja na njih odlažu moraju pronaći rješenje da otpad za koji su dobili zabranu zbrinu na zakonom propisani način, poručuju iz Ministarstva.

Oformljena je radna skupina koju čine predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga d.o.o. koja treba čim prije iznaći rješenje koje će zadovoljiti sve zainteresirane strane, uključujući građane. U tom smislu, Holding moli građane da dok se ne pronađe rješenje ne iznose na ulicu glomazni otpad prema postojećem rasporedu.

>> Poruka Zagrepčanima: Glomazni otpad više ne može na ulice!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije