Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozadina ubojstva

Hodak: Imam indicije da je moja Ivana ubijena zbog Zagorca

zvonimir hodak
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
03.12.2012.
u 18:05

Tomislav Karamarko bio je u tim službama i morao je najviše znati što se mojoj Ivani sprema, smatra Hodak.

– Imam novih indicija da je moja kći Ivana ubijena zbog generala Vladimira Zagorca. No, još je prerano da s njima izlazim van – kazao nam je odvjetnik Zvonimir Hodak, čija je kći ubijena u listopadu 2008. gotovo na kućnom pragu.

Panična reakcija

Bio je to zločin koji je na noge digao cijeli državni vrh pa su po hitnom postupku smijenjeni tadašnja ministrica pravosuđa Ana Lovrin, ravnatelj policije Marijan Benko te ministar policije Berislav Rončević. Umjesto Benka i Rončevića, čelna mjesta u policiji pripala su Vladimiru Faberu, koji je imenovan ravnateljem, i Tomislavu Karamarku, koji je postao ministar unutarnjih poslova.

“Država je reagirala dosta panično, smijenila je odmah ministra policije, pravosuđa, metnula nove ljude, iako je za ministra postavila Tomislava Karamarka, koji je bio u tim službama i koji je morao najviše znati što se mojoj Ivani sprema. I Sanader ga postavi da vodi istragu, o čemu Karamarko, možda da ili ne, ali po meni ima saznanja što se sprema. I čitava ta istraga vodila se vrlo aljkavo i vrlo neprofesionalno. Uništeni su dokazi tamo u kući gdje ja živim na Zrinjevcu. Nestali su, kontaminirani. I onda se pojavljuju tamo neki policajci iz Zaprešića koji na sudu pričaju čuda... Međutim, ono što na tom sudu definitivno nije utvrđeno jest tko je tom Šlogaru stavio pištolj u ruku. I tko je povukao obarač. Netko je stajao iza toga – kazao je Hodak u intervjuu za beogradsku Pravdu u povodu nedavnog izlaska knjige “Hrvatska kriminalna hobotnica”.

U toj knjizi autori Darko Trifunović, profesor s beogradskog Fakulteta za sigurnost, te Dževad Galijašević, kojeg srbijanski mediji predstavljaju kao stručnjaka za borbu protiv terorizma, opisuju i slučaj ubojstva Ivane Hodak, navodeći da je mladu pravnicu ubila interesna grupa koja je bila u sprezi s dijelovima vlasti. Isti je slučaj, navode autori, i s likvidacijom Ive Pukanića.

Zatvoreni krug indicija

“Knjiga je ponudila nešto što sam ja pretpostavljao, znao, nešto je bio zatvoreni krug indicija, nešto u što sam bio siguran. Sve ono što sam sve vrijeme govorio, u ovoj knjizi je evidentno. Ta konstrukcija o nekakvom tipu Šlogaru, kome sam ja prije 15-16 godina obećao da ću ga zaposliti kad je izgubio posao, pa sad on čeka 15-16 godina i ubija moju kćer. Je li je on ubio ili ne, ni danas nisam siguran, iako postoje indicije da je zaista on to napravio... On je instrumentaliziran, on je upotrijebljen da se na taj način pošalje jedna svirepa poruka i meni i mom klijentu Vladimiru Zagorcu da ne idemo preduboko, da na sudu ne pravimo nikakve ekshibicije, da ne počnemo s pričama ovim ili onim. Da ne talasamo”, kazao je Hodak za Pravdu.

– Rekao sam i beogradskim novinarima i vama sad kažem da ja tu u magli vidim oca i sina Perkovića, Karamarka, Fabera, Mesića – obrazlaže Hodak zbog čega je, po njegovu, u Hrvatskoj prisutan strah da se o ubojstvu njegove kćeri na taj način govori i piše. Za Mesića Hodak kaže da je vodio harangu protiv Zagorca, postavivši se u njegovu slučaju kao tužitelj, a ne kao predsjednik.

>>Šlogaru potvrđeno 30 godina zatvora, ima pravo na žalbu

Komentara 197

OB
-obrisani-
18:18 03.12.2012.

Definitivno nešto nije u redu s Čmarkom,to je projekt ubačenog od udbe da bi se očuvao status onoj trojki na čelu s garaganom U*****m.

FU
funkipuppi
21:08 04.12.2012.

Igrao sam tenis na Savi dok ga je Slogar vodio. On je uzivao na poslu i bio je jako usluzan. Onda su mu oteli posao i on je potpuno propao. Trazio je osvetu. Izbor je pao na Hodakovu kcerku najvjerojatnije zato sto je Hodak uspjesan covjek kojem se divio. Ubistvo je proizvod trulezi hrvatskog drustva.

CI
cinbenik
18:43 03.12.2012.

Mesic je zasluzan za pokretanje raznih afera,a sto se i potvrdilo.....................Ovdje nema nista vise od "redovne mrznje" prema Mesicu...............Zasto bi on pokretao afere,a da je i sam odgovoran...........Ako je tako onda ispada da je i Hodak upetljan u razne poslove.......................dali je moguce da je "glavni" pa mu ovi drugi ubiju dijete.................Mesic se sa Zagorcem obracunavao institucijama,ali ne iz svog hira,nego sto je ovaj ispao bas kriminalac,a ne nikakav heroj kojeg je HDZe proizveo.............Nemas sta cekat,pravnik si,ako imas argumente nastupaj................Zasto cekati svaki dan svijet umire i mnogima bi bilo drago da saznaju pravu istinu,a i nas interesuje hoceli se tom Mesicu dokazati bar nesto,ako ne kao Sanaderu.....................Ipak nisu isti..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije