Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzeo mu život!

Hoćete li nakon ove snimke dijeliti osobne podatke na internetu?

oplodnja6
10.07.2013.
u 07:29

Na kraju snimke "prevarant" kaže poučnu rečenicu: "Vaš je cijeli život na internetu i prije nego što to saznate, netko poput mene ga preuzme".

Svi znamo da dijeljenje previše osobnih informacija na internetu nije dobra praksa, no što je najgore što nam se može dogoditi?

Belgijska banka je ovom reklamom željela upozoriti na posljedice davanja podataka preko interneta. U njemu je sasvim prosječnog Belgijca uspio prevariti djelatnik banke Febelfin. Djelatnik banke zorno je pokazao kako s jednim dobro sročenim lažnim e-mailom i telefonskim razgovorom može "očistiti" bankovni račun Toma Degrootea, piše Mashable.

No, on je imao drugi plan za Belgijca. Ubrzo je obavio zahvat kako bi izgledao kao Degroote i potom se fotografirao s više djevojaka i fotografiju stavio na Degrooteov Facebook-profil. Nakon toga kupio je skupu antiknu harfu na eBayju sa Degroteovom kreditnom karticom koja je dostavljena na adresu Belgijca. Na kraju snimke "prevarant" kaže poučnu rečenicu: "Vaš cijeli život je na internetu i prije nego što to saznate, netko poput mene ga preuzme". Degrote mu kaže da je "to ludo". Reklama je napravljena za SafeInterenetBanking.be, gdje korisnici mogu naučiti kako zaštititi svoj identitet na internetu.

>>Dobio više od 2 godine jer je prijetio smrću na Facebooku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije