Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dozvola iz prištine

Hoće li Tomislav Nikolić nazočiti Božićnoj liturgiji u Gračanici?

tomislav nikolić
Reuters/PIXSELL
04.01.2013.
u 14:44

Iz Ureda predsjednika Srbije tvrde kako je Nikolić 28. prosinca 2012. podnio zahtjev misiji Eulexa u Prištini da 7. siječnja 2013. u Gračanici nazoči Božićnoj liturgiji, ali do danas nije dobio odgovor

Mediji u Srbiji prenose ogorčenost predsjednika Srbije Tomislava Nikolića zbog "nesposobnosti Eulexa da odgovori na njegov zahtjev da u manastiru Gračanica nazoči Božićnoj liturgiji".

Iz Ureda predsjednika Srbije tvrde da je Nikolić 28. prosinca 2012. podnio zahtjev misiji Eulexa u Prištini da 7. siječnja 2013. u Gračanici nazoči Božićnoj liturgiji, ali do danas nije dobio odgovor. 

– S obzirom na to da još nije stigao odgovor na zahtjev, sasvim je očito da Eulex nije statusno neutralna misija i nije u stanju osigurati sigurnost bilo koga, pa ni predsjednika Srbije na Kosovu, čime se dovodi u pitanje postojanje te institucije na teritoriju Kosova – navodi se u priopćenju Nikolićeva ureda.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da se u nastavku pregovora Beograda i Prištine osigura primjena međunarodnih propisa i Rezolucije 1244 UN, a pogotovo da se omogući sigurnost svih građana koji borave na teritoriju Kosova, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

>>Predsjednica Kosova traži sastanak s Tomom Nikolićem

Komentara 1

TH
thekurcula
15:49 04.01.2013.

Čudim se da kažete ispravno - liturgija (trebalo bi Sveta Liturgija ali znam da je to previše od vas da tražim), a ne misa kao na jednoj drugoj vesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije