Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.07.2016. u 09:01

Trump se pretvara da mrzi medije, a od njih živi i umire kao političar

Hoće li “The Donald“, kako ga je zvala bivša supruga Ivana, uspjeti ući u Bijelu kuću i nametnuti svoj način života (way of life) ostatku svijeta? Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump uvijek iznenađuje i nikad se ne može predvidjeti što bi u određenom trenutku mogao reći. Može se, međutim, predvidjeti da neće štedjeti niske udarce da bi napao demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton. Na republikanskoj konvenciji u Clevelandu čulo se i da bi “Hillary Clinton trebala biti strijeljana zbog veleizdaje” (rekao je to Al Baldasaro, jedan od Trumpovih savjetnika), pa se lako može pretpostaviti što će se događati do predsjedničkih izbora 8. studenoga. Teksaški senator Ted Cruz nije pak dao svoj pristanak Donaldu Trumpu, čime je jasno izišao na vidjelo rascjep u stranci.

Republikanska stranka pokušava pronaći jedinstvo u potpori nepredvidivom Trumpu pa je Mike Pence (kojeg je Trump izabrao za potpredsjedničkog kandidata) kazao da je izabran da bi “kompenzirao” Donaldova “izlijetanja”.

Jedan od takvih Trumpovih izleta u nepoznato bila je i izjava da će ovisiti o pojedinoj zemlji članici NATO-a hoće li se na nju primijeniti članak 5. Atlantskog sporazuma ili ne. To je onaj koji kaže da su sve zemlje NATO-a napadnute ako je napadnuta i samo jedna.

“Braniti napadnutog saveznika? Vidjet ćemo od slučaja do slučaja, odnosno je li napadnuta zemlja poštovala svoje obveze prema NATO-u ili ne”, kazao je Trump. Nebo se nad republikanskom konvencijom zacrnjelo. U pitanje je stavljen temelj Atlantskog saveza i to nije učinio neki “komunist”, nego republikanski predsjednički kandidat!

Je li to još jedna trumpovština, kako su se počele nazivati njegove izjave. Trump se pretvara da mrzi medije, a od njih živi i umire kao političar. Pretvara se da je autsajder u politici, a jako je uključen u cijeli poslovno-politički sustav. Pretvara se da mrzi Washington, a ne časi ni časa da uđe u Bijelu kuću.

Njegova uvjerenja uvijek su u skladu s njegovim privatnim interesima, a optužuje svoje protivnike da su neprijatelji Amerike.

Nalazite li u tome sličnosti s nekim hrvatskim političarima?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije