Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likovanje

HNS i SDP suglasni: Vlahušić napada iz osobnih razloga HNS

'27.11.2011.,,Split - Celnici Kukuriku koalicije u Splitu odrzali predizborni skup na rivi za X. izbornu jedinicu. Andro Vlahusic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ivo Čagalj/PIXSELL
Autori: Vanja Moskaljov, Marko Biočina
04.06.2013.
u 18:21

Uzrok je Vlahušićevoj ljutnji navodno to što se Milanović od njega potpuno distancirao nakon što je optužen u aferi Šipan

Je li na pomolu nova kriza u odnosima SDP-a i HNS-a, pitanje je koje se nameće nakon oštrog nastupa dubrovačkoga gradonačelnika Andre Vlahušića na HRT-u u kojem nije štedio SDP i premijera Milanovića. Vlahušićevo je nezadovoljstvo i razumljivo. U Dubrovniku ga SDP nije podržao, nego mu je suprotstavio svoga kandidata samo da bi na kraju Vlahušić uvjerljivo pobijedio. U HNS-u službeno Vlahušićev istup ne žele komentirati, tek se u neformalnim razgovorima može doznati da smatraju kako je riječ o svojevrsnoj osobnoj konfrontaciji dubrovačkoga gradonačelnika čelnom čovjeku Vlade.

– Pa mi smo u mnogim mjestima uspješno surađivali sa SDP-om. Ne pada nam na pamet destabilizirati vladajuću koaliciju. Andro je na osobnoj razini razočaran premijerovim postupcima i mislim da je njegov istup rezultat toga – rekao je jedan visokopozicionirani HNS-ovac.

Uzrok je Vlahušićevoj ljutnji navodno i to što se premijer od njega potpuno distancirao nakon što je optužen u aferi Šipan. Vlahušić je to, navodno, teško primio jer su Milanović i on prije toga bili kućni prijatelji, a Vlahušić je kao ministar zdravstva u vladi Ivice Račana i podržao Milanovićevu suprugu kad se prijavila za posao u Zavodu za javno zdravstvo. Dubrovački je gradonačelnik premijerovo ponašanje doživio kao svojevrsnu izdaju, naročito kad mu je prije dvije godine zabranio da se popne na pozornicu na splitskom predizbornom skupu.

U SDP-u nisu zadovoljni Vlahušićevim istupom, ali se ne uzrujavaju previše jer smatraju da njegove riječi proizlaze iz ljutnje zato što ga SDP nije podržao u prvom krugu izbora. Naglašavaju kako su u većini mjesta u Hrvatskoj dvije stranke dobro surađivale na lokalnim izborima i da nema straha od krize u koaliciji, ali i poručuju da nije korektno napadati predsjednika stranke s kojom su HNS-ovci u koaliciji.

Puno više nemira u HNS-u izazvali su medijski nastupi Radimira Čačića, a više uglednih članova te stranke smatra kako je skandalozno da on prisvaja zasluge za izborni rezultat.

– Čačić je nedvojbeno zaslužan za to što je 3. izborna jedinica naša čvrsta baza, no zaslužni su i mnogi drugi. HNS ima 45 tisuća članova koji su vrijedno radili. Rezultati su vidljivi diljem Hrvatske. Bizarna je ideja da jedan čovjek želi preuzeti zasluge za to. Čačića razumijem. Pod velikim je stresom, doživio je tragediju i želi zadržati utjecaj. Sve je to razumljivo, ali tako šteti i sebi i stranci – rekao je naš sugovornik iz HNS-a.

>>Vlahušić: Sve smo napravili što smo obećali pa čak i više od toga

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije