Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nered u redovima

HNS sa S. Ferenčakom ruši moral Kukuriku koaliciji

'03.12.2011., Zagreb - Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, koncert Ive Pogorelica i Zagrebackih solista koji su na svom prvom zajednickom nastupu svirali komornu obradu Chopinovog koncerta za klavir
'Zarko Basic/PIXSELL'
08.12.2011.
u 12:00

U ožujku prošle godine tajnik HNS-a nepravomoćo je osuđen na godinu dana zatvora u aferi Nanbudo i mora vratiti 4,8 milijuna kuna

Pobjeda Kukuriku koalicije na nedjeljnim izborima pobjeda je u srazu morala i lopovluka, no vjerodostojnost i dosljednost pobjednika u pitanje dovodi koalicijski partner HNS, kojemu je glavni tajnik Srećko Ferenčak nepravomoćno osuđen za zloupotrebu položaja i ovlasti.

Moram nešto jesti

Ferenčaka je u ožujku prošle godine zagrebački Županijski sud kaznio godinom dana zatvora za aferu "Nanbudo", a on i suradnik mu Petar Turković moraju vratiti po 4,8 milijuna kuna. Pravomoćnost presude još se čeka, a HNS-ov glavni tajnik, koji s obzirom na funkciju sjedi i u Predsjedništvu stranke, nada se da će njegova žalba biti uvažena te da će biti oslobođen.

– Nisam na javnoj funkciji, nisam ni u Saboru ni nigdje. Radim ovaj posao koji je profesionalna funkcija. Moram nešto jesti, moja obitelj mora nešto jesti. Mediji me razvlače sedam godina, meni i mojoj obitelji je najteže. Kad će presuda biti donesena, stvar je pravosuđa. Volio bih da to bude što prije, da se riješim tereta – kazao je Ferenčak, podsjećajući da je 2004. dao ostavku u Poglavarstvu upravo iz moralnih razloga. Glasnogovornik HNS-a Igor Kolman tvrdi da Ferenčakovo mjesto u vrhu stranke nije sporno jer je presuda nepravomoćna i stranka vjeruje u njegovu nevinost. Kolman drži da su slučaj Nanbudo i presuda namještaljka koja je posljedica Ferenčakova truda da uvede reda u Grad Zagreb i gradsku imovinu.

Razlika u ljudima

Politički analitičar Višeslav Raos poručuje da su Ferenčaka iz vrha stranke trebali maknuti odmah nakon presude, bez obzira na nepravomoćnost.

– Milanović je u kampanji naglašavao poštenje, u izbornoj noći naglasio je povjerenje koje su mu dali građani. Čak je kazao kako ekonomski program možda nije različit od HDZ-ova, ali je razlika u ljudima jer se njima može vjerovati. Oni su odnijeli moralnu pobjedu i zato bi trebali paziti. Kredibilitet je lakše izgubiti nego dobiti – kaže Raos.

Ferenčak i Turković zemljište za gradnju doma za invalide prodali su Konzumu, koji je tvrtki Ferbos inženjering u vlasništvu Srećka Ferenčaka isplatio oko 5,308.000 kuna, a Petru Turkoviću, izvršnom direktoru Hrvatskog nanbudo instituta, osobno iznos od oko 5,310.000 kuna.

Komentara 61

SS
sseka
12:19 08.12.2011.

i ne samo s ferenčakom!!!!!!

RE
rest141
12:21 08.12.2011.

Tek sada, kada su izbori prošli, od medija ćemo čuti da lopova ima ne samo u HDZ-u već i u drugim strankama. To je sloboda medija na hrvatski način!

OB
-obrisani-
00:26 09.12.2011.

HNS-ovci uzoriti vozaci habusanti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije