Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik rada

HNS pred "Nadom Dimić" uputio apel za spas gospodarstva

čačić
Željko Hladika/PIXSELL
01.05.2010.
u 15:00

Prihvaćanje stranih ulaganja, iskorištavanje turističkih potencijala i novca EU fondova ključ je oporavka Hrvatske, smatra R. Čačić

 Praznik rada, trideset su sekundi dugom “šutnjom za hrvatsko gospodarstvo”, ispred zapuštene zgrade bivše tvornice trikotaže “Nada Dimić” u zagrebačkoj Branimirovoj ulici proslavili i čelnici Hrvatske narodne stranke. Bivša je tvornica, kažu HNS-ovci, tek još jedna žrtva hrvatske privatizacije i podsjetnik na dosadašnje olako raspolaganje imovinom.

– Kako je moguće da “Nada Dimić” koja je nekada zapošljavala 1700 ljudi, od toga 95 posto žena, od hrvatske samostalnosti ne proizvodi apsolutno ništa – pita se predsjednik Grdskog odbora HNS-a Grada Zagreba Dragan Kovačević. Nužnost pokretanja proizvodnje ističe i njegova stranačka kolegica Vesna Pusić.

-  U zabludi su oni koji misle da je vrijeme proizvodnje prošlo. Bez oslonca na nju ni gospodarstvo ne može napredovati – podsjeća Pusić. Na razvojne poluge u kojima HNS vidi glavne pokretače oporavka hrvatskog gospodarstva građane je na središnjoj HNS-ovoj proslavi na Cvjetnom trgu podsjetio predsjednik stranke Radimir Čačić.

– U trenutku kada je kreditna sposobnost u Hrvatskoj bitno smanjena važno je ponuditi prostor za ulaganje stranog kapitala, iskoristiti turističke potencijale neiskorištenog državnog zemljišta od Brijuna do Prevlake, te prepoznati i ostvariti hidropotencijal Hrvatske koji bi u pet godina u mogao privući investiciju od osam milijardi eura. Također, važno je  iskoristiti novac koji nam za projekte rekonstrukcije i izgradnje željezničkog sustava te projekte vezane uz okoliš i gospodarenje otpadom nude EU fondovi – poručuje Čačić.

Komentara 28

OB
-obrisani-
19:26 01.05.2010.

Pa tko više ovom \"gangsteru nad gangsterima\" daje prostor za lupetanje ?

NE
nettko
22:19 01.05.2010.

imaš problem popi čašu- h2so4-i ne lupaj gluposti..........

Avatar specz1
specz1
13:34 02.05.2010.

bolje se drži volana tamo si učinkovitiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije