Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhljebljenje

HNS-ov Damir Kovačević ekspresno postao direktor

damir kovačević
Duško Mirković/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
06.09.2012.
u 21:52

Sumnje u stranačko kadroviranje zbog natječaja s vrlo blagim kriterijima: VSS i 5 godina bilo kakva iskustva

Nakon što mu je propao angažman na čelu propale požeške tekstilne tvrtke IMK Sloga, šef HNS-ove organizacije u tom gradu Damir Kovačević ipak je pronašao novo radno mjesto. Od prošloga tjedna novi je direktor Elektro Požege. Iako je za tu poziciju izabran na temelju javnog natječaja, zbog uvjeta raspisanih u tom natječaju HNS bi se opet mogao naći na udaru optužbi za stranačko kadroviranje u javnim poduzećima.

Hrvatska elektroprivreda, koju vodi HNS-ov Zlatko Koračević, za mjesto direktora Elektro Požege raspisala je iznimno općenite kriterije. Uvjeti su bili samo visoka stručna sprema i pet godina radnog iskustva, neovisno u kojoj kompaniji ili sektoru. Teoretski, na čelno mjesto gradske Elektre tako je mogao zasjesti i liječnik, novinar, veterinar ili neovlašteni inženjer – bez položena državnog ispita te ikakva iskustva u djelatnosti kojom se Elektra bavi. Logična je stoga sumnja da se na taj način pogodovalo Kovačeviću koji takvog iskustva nema, a prije je bio zaposlen u HT-u.

U HEP-u tvrde kako je Kovačević izabran na temelju najboljeg programa rada koji je priložio. Na čelo lokalnoga HNS-a zasjeo je nedavno, nakon što je stranku napustilo četrdesetak dugogodišnjih članova. Da u Vladi vjeruju u Kovačevićeve menadžerske sposobnosti svjedoči i to što je on prije nekoliko mjeseci imenovan čelnim čovjekom Industrije modne konfekcije Sloga iz Požege. Ali tek dan nakon te Vladine odluke tvrtka je otišla u stečaj pa je Kovačeviću angažman propao. Na Zavodu za zapošljavanje ipak nije boravio dugo.

Komentara 84

23
2305vlado
22:22 06.09.2012.

Ma ne,to nema nikakve veze sa stranačkom opredjeljenošću, hahahaha , za usrat se od smjeha.

TH
than
22:25 06.09.2012.

Hahaha. 5 godina bilo kakva iskustva ?!?! E moja banana drzavo. Pa onda bolje da su nekog seljaka zaposlili koji 5 godina recimo hrani krave. Taj je u ovoj drzavi sposobniji od 99% ovih po strankama.

Avatar broz
broz
22:13 06.09.2012.

Čini se da bez rata ovaj cirkus neće proći.Samo sada treba krenuti od Banskih dvora pa iih gov*nastim štapom tući sve do Save i Dunava,a onda neka se snalaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije