Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
partner SDP-a

HNS: Oštro smo protiv promjene modela HRT-ove pristojbe

HNS, RADIMIR ČAČIĆ (1)
Robert Anić/PIXSELL
07.12.2012.
u 10:08

HNS nije predložio ni podržao bilo koji od spornih modela koji su navedeni kao mogućnost, a s kojima je medije upoznao glavni savjetnik za medije u Ministarstvu kulture Milan F. Živković (SDP), priopćeno je iz HNS-a

HNS koji se nedavno usprotivio uvođenju poreza za nekretnine oglasio se priopćenjem vezanim uz medijske napise o uključenosti HNS-a u izradu modela HRT-ove pristojbe. HNS se oštro protivi promjeni načina plaćanja HRT-ove pristojbe, priopćeno je iz te stranke. Naglasili su i da su o promjeni pristojbe informirani isključivo putem medija, da ni u jednom trenutku nisu bili upućeni u moguće promjene oko modela HRT-ove pristojbe te da je medije s njima upoznao glavni savjetnik za medije u Ministarstvu kulture esdepeovac Milan Živković.

– HNS ni u jednom trenutku nije bio upućen u razgovore oko moguće promjene modela HRT-ove pristojbe koji su u nadležnosti Ministarstva kulture niti u izradu mogućih novih prijedloga koji su tema aktualne javne rasprave. Slijedom toga, HNS nije predložio niti podržao bilo koji od spornih modela koji su navedeni kao mogućnost, a s kojima je medije upoznao glavni savjetnik za medije u Ministarstvu kulture Milan F. Živković (SDP).

Pritom podsjećamo da se HNS oštro protivi bilo kakvom novom poreznom opterećenju građana u vrijeme gospodarske krize, kako uvođenju poreza na promet nekretnina, tako i promjeni načina plaćanja HRT-ove pristojbe prema modelu o kojemu su i javnost i HNS informirani isključivo putem medija – priopćili su iz HNS-a.

>> TV pretplatu plaćat će svi u obitelji prema plaći. TV i ne moraju imati

Komentara 60

KR
kristov
10:44 07.12.2012.

mali dodatak na komentar, a žalosno je da na to gubimo vrijeme i energiju, no radi istine trebamo govoriti, vikati, boriti se. Ovdje je riječ o čistoj komunističkoj logici direktora Radmana, koji je došao na čelo televizije i koji njome zna upravljati ako mu netko, a taj netko smo mi Hrvati, da neizmjerni novac ili dobije novac iz tiskare, kao nekada Topčidera. Bandu treba maknuti demokratski, ako ne ide toljagama. Treba ići u inicijativu za referendum za opoziv vlade i nove izbore, ako ne ide tako onda rješenje se nameće samo od sebe!

KL
klokan13
11:09 07.12.2012.

Mislim da je krajnje vrijeme da maknemo ovu nesposobnu i nenarodnu vlast, kad već sami neće otići ... Jedni drugima kontriraju, a na štetu naroda: Istra: Plomin - IDS - SDP HNS - SDP >>> konstantno

VF
vferari
10:37 07.12.2012.

Nema tog zakona koji može negog prisiliti da plati ono što nije kupio.Zamislite prošećete se robnom kućom i djelatnik vam donese račun za televizor traži da ga platite,vi kažete pa ja to nisam kupio a prodavač kaže nema veze prošli ste pokraj njega a mi imamo pravilo tko dođe u robnu kuću mora platiti ono što mu mi prodamo.Prema tome ovo su bombice pojedinih političara pred lokalne izbore nebi li se dokopali kojeg glasa jer se nekima na ljevici i desnici ne piše dobro prvenstveno mislim na hns i hdz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije