Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VERBALNI NAPADI

HND osuđuje vrijeđanje novinara Zdenka Duke na predizbornom skupu HDZ-a

okrugli stol,hnd (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
09.09.2016.
u 20:14

'Vrijeđali su ga da radi za SDP i protiv Hrvatske, te da špijunira'

Iz Hrvatskog novinarskog društva (HND) u petak navečer su osudili vrijeđanje novinara Zdenka Duke na predizbornom skupu HDZ-a u Zagrebu, u četvrtak, 8. rujna, kada je, kako navode iz HND-a, dio sudionika više puta verbalno napalo novinara i bivšeg predsjednika HND-a Duku koji je sa skupa izvještavao za Novi list. 

Vrijeđali su ga da radi za SDP i protiv Hrvatske, te da špijunira, a u jednom trenutku veća skupina sudionika skupa počela je snimati kolegu Duku mobitelima i skandirati njegovo prezime, istaknuo je u priopćenju predsjednik HND-a Saša Leković.

"HND osuđuje vrijeđanje novinara Zdenka Duke na predizbornom skupu HDZ-a kao i vrijeđanje i svaki verbalni napad na novinare koji rade svoj posao. Organizatore političkih i drugih javnih skupova podsjećamo da su po zakonu dužni održavati red i mir na skupovima te upozoravamo da će oni biti odgovorni ukoliko se verbalno nasilje prema novinarima pretvori u fizičko", naveo je Leković.

>> HND osudio uvredljivo ponašanje Bandića prema Hrgi: 'Nije se prvi put neprimjereno ponio prema novinarima'

Ključne riječi

Komentara 14

BU
Bulaba
20:25 09.09.2016.

Zdenko Duka nije novinar nego jugoudbaški aktivist. Naravno, zato ga ne treba vrijeđati.

CI
cika123
21:04 09.09.2016.

Pa i malo dijete zna da Duka radi za SDP. U čemu je problem??

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
20:36 09.09.2016.

A što znači slovo "H" u kratici ovog novinarskog društva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije