Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premještaj

Hloverka će biti novinarka, a i dalje će zarađivati kao mentorica

'20.09.2010., Prisavlje, Zagreb - Na HRT-u je odrzana sjednica Programskog vijeca HRT-a.  V.d. direktorica programa HTV Hloverka Novak Srzic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
07.09.2012.
u 21:30

Prema HRT-ovoj sistematizaciji mentor ima koeficijent 16, a to znači da mu je plaća oko 16.000 kuna

Vraćam se u mladost, kaže Hloverka Novak Srzić. Bivša šefica Informativnog programa i direktorica programa HRT-a kaže da se neće dosađivati u redakciji emisije Pola ure kulture.

– Od svega ću napraviti veselje – rekla je Novak Srzić, kojoj je sad šefica njezina dobra prijateljica Branka Kamenski. Još ne zna hoće li se pojavljivati na ekranu, a njezini novi šefovi ističu da je premještaj sama tražila. Plaća će joj ostati ista.

U Hloverkinu ugovoru o radu piše da je novinar-mentor. Prema HRT-ovoj sistematizaciji novinar-mentor ima koeficijent 16, što znači plaću od otprilike 16.000 kuna.

– Mentor sam postala davno i to mi nitko ne može oduzeti. Imam plaću kao Mirjana Rakić, a kad ona više ne bude ravnateljica HTV-a, možda opet budem ja – veselo je rekla.

Status mentora ima još 10-ak HRT-ovih novinara, među kojima je i Branimir Bilić. Domagoj Novokmet ističe da mu je promjena zastarjele sistematizacije jedan od prvih zadataka. To se ne odnosi toliko na mentore, nego na smijenjene rukovoditelje i urednike.

– Funkcije zaposlenika sad su dio osnovnih ugovora o radu, što stvara brojne teškoće – kaže Novokmet. Doznajemo da to znači kako uprava mora zaposlenicima prijetiti otkazom da bi se pristali vratiti na plaću prije rukovodeće funkcije. 

Komentara 21

AT
atomised
21:59 07.09.2012.

Do prije nekoliko godina Aleksandar Stanković je primao 23 tisuće kuna mjesečno, Šprajc 20 tisuća kuna, Denis Latin 30 tisuća kuna. Danas su ti veliki borci za ljudska, ekonomska i svakojaka prava na prosječno 15 tisuća kuna. I to se može sve saznati guglajući. Dakle, u čemu je problem s Hloverkom? I vrapcima na grani je jasno da su plaće, pa bile one i astronomski bezobrazne u odnosu na stanje u gospodarstvu, ovdje u drugom planu. Radi se o preuzimanju kontrole nad HRT-om i gotovo.

OB
-obrisani-
21:59 07.09.2012.

I, tko i sta je Hloverka da ste je objesili u medije

Avatar kunopas
kunopas
23:27 07.09.2012.

Taj HRT mi sve više liči na Bastilju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije