Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra novi snijeg

Hladno jutro: Otočac se probudio na -16, u Zagrebu -10!

snijeg
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
11.02.2013.
u 08:30

Do četvrtka bi mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnim krajevima moglo pasti i više od pola metra snijega.

Hrvatska se jutros probudila uz "polarne hladnoće". Rekorder po najhladnijem vremenu u 7 sati bio je Otočac u kojem je izmjereno -16 stupnjeva Celzijevih.

Samo stupanj više bilo je u Crnom Lugu u Nacionalnom parku Risnjak te u Gospiću. Ispod minus 10 izmjereno je u Bednji (-11), Čakovcu (-13), Delnicama (-11) i na Plitvičkim jezerima (-11). U Zagrebu je temperatura u 7 sati iznosila -10 stupnjeva, u Osijeku -6, Splitu -1, a od najvećih gradova "u plusu" je bila samo Rijeka s jednim stupnjem iznad nule.

Do četvrtka i više od pola metra snijega

Meteorolozi za danas prognoziraju da će nam sredinom dana i poslijepodne sa zapada stići naoblačenje, na Jadranu s kišom, a potkraj dana u Gorskom kotaru i Lici počet će padati snijeg. Najviša dnevna temperatura bit će između -1 i 4, a na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih.

Već sutra u većini kopnenih krajeva možemo očekivati snijeg, na Jadranu će padati kiša. Na kopnu će snijega biti pošteđena jedino istočna Slavonija, gdje se očekuje kiša. DHMZ najavljuje da će u zapadnoj unutrašnjosti pasti i više od 20 centimetara snijega. Do četvrtka bi mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnim krajevima moglo pasti i više od pola metra snijega.

Snijeg nošen burom sljedećih dana mogao bi padati i na sjevernom Jadranu. Ukratko, prava zima vratila nam se u Hrvatsku. Pripremite tople kapute i lopate.

>>Zimi nije kraj, do kraja tjedna past će novih pola metra snijega

>>Snijeg pada i u Dubrovniku! Poteškoće u prometu

Komentara 2

CA
capto a parva
10:13 11.02.2013.

... nikako da počne prava zima ...

ME
meteoropat
13:05 11.02.2013.

Da,i u čemu je vijest dana da će padati snijeg u sredini veljače.Prirodno i normalno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije