Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VAŽAN KORAK'
Povratak na članak

Šef Ine se sastao s Plenkovićem, evo što je rekao nakon niza pitanja o sudbini sisačke rafinerije

Na upit o planovima Uprave Ine oko Rafinerije Sisak kazao je da ne može 'više reći o takvim stvarima'.

Komentari 9

Avatar zajutrak
zajutrak
08:35 08.11.2016.

Svi mostovi ministri su mu lila ,a dobrovič je pametan i ok dečko, ali za ministra nikako , preveliko i prevažno ministarstvo za ovakvog mlakonju , dok on reagira ode puno toga a ne samo jedna rafinerija...

VL
PR
propalismoFranjoskroz
09:45 08.11.2016.

To je to, kraj za rafineriju

VL
OV
ovrhovršitelj
17:13 08.11.2016.

kao sto je madjar rekao, ina je proslost, tak da i mi moramo misliti na buducnost bez ine i rafinerija

VL
CA
campa
12:11 08.11.2016.

Opet će se sve svesti na jalove pregovore.Sanader nije za ništa optužen iako je javno okarakteriziran kao veleizdajnik.Karamarkova politika se je svodila na pogodovanju Mađarima i opet nikom ništa.Po čemu očekivati da bi Plenković mogao štititi Hrvatske interese.Očito se mišljenja premjera stvaraju na tajnim sastancima i dilanjem ispod stola.Koliko će argumenata u dolarima ponuditi MOL osjetiti će građani Siska a u doglednoj budučnosti i Rijeke.Pa tko još zarezuje Hrvatski puk kad je on dugoročno planiran nestajanju.

VL
DU
Deleted user
14:52 08.11.2016.

Dakle Račan i Sanader prodase INU Molu, tesko je ispraviti krivine rijeke Drine a jos teze greske hrvatskih birača tj glasača.

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:57 08.11.2016.

svi dioničari uvijek imaju jedan te isti zajednički cilj. uspješnu firmu, koja svojim vlasnicima, dioničarima, mora donositi profit. kad to imate na umu, onda vam je jasno da ovo naricanje nad sudbinom ine od strane sindikata i zaposlenih u inini nema nikakvu važnost, ne neku opću, već se radi o isključivo uskim i parcijalnim interesima nekolicine pojedinaca i grupe zaposlenih. strateški cilj nam nije imati naftnu tvrtku u domaćem, skoro pa i državnom vlasništvu, a koja nema šanse preživjeti na tržištu, bez ogromnih dotacija iz države. takvu firmu ne trebamo, imamo ih previše i sad. hoćete hž, zrakoplovce, i kojekakve 'strateške' firme, kao i npr jedan petrokemija. ina ima dvije rafinerije. naša potrošnja benzina i dizela, kao i ostalih derivata, može se pokrivati iz jedne rafinerije, druga je nepotreban i jako velik trošak poslovanja. nema e kome prodati tolko derivata kolke ove dvije rafinerije mogu proizvesti. za koga bi to one proizvodile, ako u susjedstvu imamo bosansku rafineriju, srpske, mađarske, austrijske..? na koji mto tržištima mogu inine rafinerije biti dohodovne? kad se već tolko 'stručnjaka' upleće u ovu problematiku, ja bih njih pitao generalno kakva je sudbina europskih rafinerija, ne samo naših. jel vama poznata činjenica kolke su novce utrošili arapi u gradnju rafinerija? isto tako su i rusi uložili teške milijarde u svoje prerađivačke kapacitete. što mislite, da će arap, rus, zauvijek isporučivati sirovinu, a sav profit će ubirati stranci, tzv. potrošačka društva? to zaboravite, bilo jednom, i nikad više. s arabija ima rafinerijske kapacitete u rangu jedne eu. pa sad, jedna rafineriju u rh više manje, nevažno. zatvorena je i jedna u italiji, bez puno plača. sprema se zatvaranje i u francuskoj, njemačkoj, rumunjskoj. samo bi mi ostali sa dvije. ajd doma trošite na grijanje tisuće kuna, sa otvorenim prozorima. i imajte najnoviju izolaciju, prozore, sve naj naj. tak možete ako radite kojom srećom u javnom sektoru, na 'općini' i sl. ali doma, kad iz svojeg džepa plaćate to, to ne radite. zato, prestanimo oplakivati tužnu sudbinu ininih radnika, koji će penziju dočekati na burzi, sa 300-ak tisuća kuna čiste otpremnine. ako budu pametni, s tim novcem će si priuštiti miran i skladan život do konačnog rješenja o utvrđivanju mirovine. do onda budu mogli i nešto raditi, dodatno zaraditi. jer, ruku na srce, nisam vidio u ini baš da se netko pretrgne od posla. ovi koje smeta 'klečanje' pred mađarima, neka veli dal je spreman svaki mjesec iz plaće dati 200 kuna, i tako bar 8 godina, kako bismo otplatiti mađarski dio u ini. ako nije, neka šuti. jer za vraćanje našeg vlasništva trebat ćemo ga masno platiti. kroz kredit, kako drugačije. a novih 3 mlrd eura duga za inu je velik zalogaj. nekad smo inu prodavali kako bismo isplatili penzije, plaće... a sad bi kupovali inu, i još za plaće, penzije.. pa otkud?!

VL
UN
unbekant
13:53 08.11.2016.

Samo je jedno jasno,i mora se desiti sto prije,vratiti u potpunostimINU u Hrvtasko vlasnistvo silom ili milom,te takodjer se mora pod hitno od Izraelaca povratiti farmaceutsku tvrtku Plivu,te donjeti obavezujuci ustavni zakon,o zabrani svim sledecim vladama Hrvatske,da se te strateske i jos poneke,koje jos nisu tvrtke,ne smiju nikako prodavati stranim ulagacima ili stranim drzavama,znase da su te obe tvrtke prodane od strane HDZ-a,ali i druge su stranke za to krive,sto to ni je obustavljeno u Saboru na glasanjima,to bih trebao biti prioritet ovosadasnje vlade.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.