Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Histerija u Osijeku

Djeca tvrde da ih plaše i spopadaju jezivi klaunovi po ulicama

klaun
Foto: Screenshot
19.10.2016.
u 12:47

Dolaskom na teren, nismo nikoga zatekli. Ni naši službenici, u redovitoj ophodnji, nisu posljednjih dana uočili ljude pod maskama na području grada – ističe, pak, Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske

Svojevrsna se histerija širi Osijekom zbog jezivih klaunova koji, navodno, "iskaču iz mraka i grmlja i plaše djecu i žene po gradu". Klaunovi su viđeni, kako tvrde djeca, u osječkim Uskim njivama, na bajeru na Jugu 2 i u prigradskom naselju Tenja.

– Sin mi se, 13-godišnjak, vraćao s prijateljem s treninga u ponedjeljak oko 19 sati, kada su ugledali nešto na podu, vjerojatno noge. Odjednom je iskočio netko iz mraka, uzeo šibu i potrčao za njima – prepričava nam jedna majka iz Osijeka. Zbilo se to u naselju Uske njive.

– Imao je kompletno odijelo klauna, s iscrtanom krivuljom na licu. Dečki su se jako uplašili i samo razbježali – nastavlja ona. Iste večeri, policiju su alarmirali roditelji iz Tenje, navodeći kako je i za njihovim djetetom trčao klaun.

– Dolaskom na teren, nismo nikoga zatekli. Ni naši službenici, u redovitoj ophodnji, nisu posljednjih dana uočili ljude pod maskama na području grada – ističe, pak, Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Pojavila se i snimka na internetu navodno klauna snimljenog na bajeru na Jugu 2, no iz snimke je teško razaznati točnu lokaciju. Učenici u školama, priča nam nekolicina nastavnika, pričaju neprestano o "jezivim klaunovima" koje, opet, "vide" posvuda, što unosi sumnju u njihove priče. Rezultat je to, ocjenjuju, histerije na internetu kojim se šire fotografije takvih strašila u SAD-u, Sloveniji... Ti "inozemni" klaunovi, kako se piše, iskaču pred automobile, mašu noževima. Što se Hrvatske tiče, snimljeni su navodno i u Bjelovaru i Slunju. Policija smiruje strasti. I mnogi građani vjeruju kako se nepotrebno širi panika.

– Ako to netko i čini, sigurno su to klinci koji koriste priliku pa se zabavljaju tako da plaše drugu djecu. Ne treba ih dodatno poticati kako se ne bi, ne daj Bože, na kraju isprovociralo nešto gore – smatra jedan osječki roditelj.

>> Dok su neki oduševljeni, vi želite dati petama vjetra? Evo zašto klaunove ne možete vidjeti ni nacrtane

Komentara 9

BE
bezobrazna
13:03 19.10.2016.

samo nek iskoči pred mene, ne odgovaram za svoje postupke

MS
ms2_stan
13:14 19.10.2016.

e baš su našli podneblje za plašiti klince, Osijek, Tenje, Slunj ... Samo čekam dan kad jedan od ovih bolesnih idiota naleti na jednoga koga još "malko pere rat" i baš taj dan nije popio terapiju pa da mu malkoo objasni pojam straha i plašenja. ... Lako je strašiti debele amerikance ...

DU
Deleted user
13:08 19.10.2016.

Zar novinarka nije mogla malo pismenije završiti članak, umjesto: "stava je jedan osječki roditelj"? Kakva je to rečenica, zar nije moglo:smatra, misli itd?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije