Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok za demokrate

Hillary boluje, Trump likuje

Republican presidential nominee Donald Trump speaks to supporters through a bullhorn during a campaign stop at the Canfield County Fair in Canfield, Ohio, U.S., September 5, 2016.  REUTERS/Mike Segar     TPX IMAGES OF THE DAY
Foto: Reutres/PIXSELL
1/5
13.09.2016.
u 07:00

Dosad najstariji kandidati kriju stanje svoga zdravlja, a Trumpov liječnik tvrdi da će on biti najzdraviji predsjednik do sada

Nakon što je Donald Trump mjesecima tvrdio da je njegova protukandidatkinja Hillary Clinton “umorna i izgleda bolesno”, da nema mentalnu i fizičku izdržljivost da porazi ISIL, u nedjelju, na komemoraciji žrtvama terorističkog napada 11. rujna demokratska kandidatkinja je gotovo kolabirala, otišla je prije kraja svečanosti. Snimljena je kako, klecajući, uz pomoć dva zaštitara jedva ulazi u automobil.

Tek nakon toga objavljeno je da ima upalu pluća koja joj je dijagnosticirana još u petak, ali dijagnoza nije objavljena sve dok Clinton nije pozlilo na svečanosti. Zbog vrućine i vlage, objasnili su iz njezina tima.

Dva mjeseca prije američkih izbora 8. studenoga analitičari zabrinuto ističu kako su oba predsjednička kandidata u visokoj dobi, Hillary Clinton ima 68, a Trump bi bio najstariji predsjednik ako uđe u Bijelu kuću, u lipnju je navršio 70 godina.

Ronald Reagan je bio navršio 70 godina dva tjedna nakon što je preuzeo dužnost. Oko zdravlja kandidata, najstarijih kandidata do sada, već se dugo vodi rasprava u predsjedničkoj kampanji, Hillary Clinton nije previše podataka otkrivala o svom zdravlju, a Donald Trump je nakon brojnih prozivki objavio svjedodžbu svog liječnika Harolda Bornsteina, koji je napisao da Trump puca od zdravlja i snage i da će biti “najzdraviji predsjednik u povijesti SAD-a”, no konkretnih podataka nije bilo, pa ni o tome uzima li potencijalni predsjednik neke lijekove.

U prvi mah nakon što je pozlilo njegovoj protivnici Trump nije reagirao na to jer se dogodilo upravo na 11. rujna, dan kad je oružje političke borbe bilo nakratko odloženo zbog pijeteta prema gotovo tri tisuće žrtava napada na njujorške Blizance. No, uskoro je izjavio kako se nada da će Clinton uskoro biti bolje, pa prešao u napad:

– Naravno, sve to je problem. Ne vjerujem da će demokrati tražiti novog kandidata. Ali, na sve sam spreman, kao i uvijek – rekao je Trump, pa najavio da će konačno objaviti izvještaj o svom zdravstvenom stanju.

U četvrtak gostuje kod televizijskog doktora Oza, pa bi tamo mogao reći više. No, Hillary Clinton otkazala je planirani dvodnevni put u Kaliforniju, a možda je i zatajila bolest kako ne bi izostala s tako važnog događaja za Amerikance kao što je 15. obljetnica napada Al-Qa’ide. No, iza nje je više zdravstvenih problema, imala je problema s trombozom. Prvo je ugrušak otkriven u nozi 1998., pa opet 2007, a onda, za vrijeme mandata državne tajnice u administraciji Baracka Obame 2012. nije mogla prikriti da je zbog ugruška u glavi morala izostati s posla i provesti nekoliko dana u bolnici.

Njezin suprug Bill Clinton kasnije je rekao kako se nakon toga oporavljala šest mjeseci.

– To je natjecanje za najvažniji posao na svijetu, a mi imamo dvoje starih ljudi koji se za njega natječu – rekao je David Scheiner, liječnik Baracka Obame više od dvadeset godina prije nego što je Obama postao predsjednik.

Nevolja je što Hillary Clinton nije otkrila sve podatke o svom zdravstvenom stanju, kao ni Trump. No, posrtanje na komemoraciji demokratskoj je kandidatkinji došlo nakon teškog tjedna koji je obilježila gafom kad je dio Trumpovih birača nazvala šakom jada, ksenofobima, rasistima, homofobima. Ispričala se, ali dojam je ostao. Uz stalne skandale s njezinim neopreznim postupanjem s e-mailovima, popularnost demokratske kandidatkinje na silaznoj je putanji. Početkom rujna istraživanje je pokazalo da je Clinton gotovo jednako nepopularna kao i Trump. 

>> Hillary Clinton pozlilo zbog upale pluća

Komentara 9

DA
Darko22
09:06 13.09.2016.

U kojem to točno dijelu Trump "likuje" ?

Avatar superhik74
superhik74
21:24 13.09.2016.

Hillary boluje ? Nama je receno da to Trump izmislja. Potpuno je "normalno " kolabirati i biti unsen u automobil, te pritom izgubiti cipelu. To je uvijek bio znak zdravlja. Sto ce zdravom covjeku dvije cipele, dovoljna je jedna pa ce skakutati na jednoj nozi od "zdravlja".

GO
gooniegoogoo
23:54 13.09.2016.

ja mislim da kandidatkinja za predsjednicu USA kad padne u nesvijest ide u bolnicu. Osim ako se u bolnici ne smije pojaviti. Ne smije se pojaviti jer doktori vole pitati neugodna pitanja, a la, od čega bolujete, dajte karton, koje ljekove pijete itd. Osoba s upalom pluća ne grli 5ogodišnju djecu. Svakako je čudno da se od upale pluća pada u nesvijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije