Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaključak

HHO: Mirjana Sanader i sama je kriva za navalu medija

ivan zvonimir cicak (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/3
Autor
Ivanka Toma
15.01.2011.
u 12:49

Jedino policija nije povrijedila prava Mirjane i Brune Sanader, navodi se u zaključcima HHO-a

Mirjani Sanader povrijeđena su ljudska prava, a to su velikim dijelom učinili mediji – zaključio je Hrvatski helsinški odbor (HHO), a u povodu pritužbe supruge bivšeg premijera.

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak na konferenciji za medije spomenuo je slučaj kad su se novinari na Medicinskom fakultetu raspitivali kakva je studentica Sanaderova kći, a zatim su pokušavali ući u predavaonicu M. Sanader. Rekao je da su neki mediji prisluškivali razgovore obitelji.

HHO je zaključio da M. Sanader ima pravo i kad se požalila na kršenje tajnosti kaznenog postupka koji se vodi protiv njezina supruga, za što bi krivnju trebao snositi pravosudni sustav u koji se, naveo je HHO, ubrajaju i odvjetnici. Iz HHO-a ističu da prava Mirjane i Brune Sanader nije povrijedila jedino policija.

Čičak je kazao da je pitao ministra Karamarka jesu li im oduzeli putovnice, a on je odgovorio da nisu. Izvršni odbor HHO-a bio je podijeljen u vezi s pitanjem je li se Zagrebačka banka blokadom računa na koji sjeda plaća M. Sanader ogriješila o njezino pravo.

 Dio je smatrao da je pretežitije pravo javnosti da zna za primanja, a dio da je važnija bankarska tajna. U HHO-u su se trudili da njihova izjava bude uravnotežena pa su naveli kako je dijelom i M. Sanader pridonijela interesu medija jer je zvala novinare tvrdeći da su njoj i kćeri oduzete putovnice.

Komentara 59

I3
ivica-39
14:19 15.01.2011.

čičak ishlapio si, a nije niti čudo, jer čudo si ti. Odi mikleniću u glas koncila i piši kolumne gluposti možda te netko bu razumio. Tvoje je kraljevstvo nebesko - znaš zakaj.

LU
lukas
15:09 15.01.2011.

ma dajte? proslih 20 godina dok je kralla sa(gospodinom) bilo je ok. i kome se zali HHo je gomila hrvatskih izoda koji nemaju truna morala.

JB
josip broz
23:15 15.01.2011.

to je novinarski javni linc. jel mi zelimo biti drzava prava ili drzava u kojoj vlada novinarski zanat? ja za ovo drugo nisam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije