Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šimunićev incident
Povratak na članak

HHO: Ustaški simboli nisu zakonom zabranjeni

Prekršaje vezane uz ustašku simboliku kažnjavaju prekršajni sudovi kaznama u okviru „kolokvijalne“odredbe zakona o kažnjavanju djela na temelju govora mržnje, poručuju iz HHO-a

Komentari 11

DU
Deleted user
14:27 20.11.2013.

Šimuniću, care

VL
AN
angel2
14:20 20.11.2013.

"Prekršaje vezane uz ustašku simboliku kažnjavaju prekršajni sudovi kaznama u okviru „kolokvijalne“ odredbe zakona o kažnjavanju djela na temelju govora mržnje, poručuju iz HHO".Eto vidite drugovi,ovdje nema mrznje,ovo je cista ljubav za domovinu.Hvala ti Simunicu.

VL
Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
14:51 20.11.2013.

Prekršajni sud u Kninu odbacio je ovih dana prijavu policije, zbog nošenja i prodaje suvenira s natpisom "Za dom spremni", kao neutemeljenu. U obrazloženju presude navodi se da je pozdrav "Za dom spremni" poznat kroz cijelu hrvatsku povijest još od od vremena Šubića i Zrinskog te da time ne predstavlja nikakvo tzv. ustaško obilježje kako mu se vjerojatno stavlja u teret". Da je riječ o povijesnim činjenicama govore i slijedeći dokazi. Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i opsade, umjesto da se predaju krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je "Za dom sad u boj!" Nekih 250 do 300 godina kasnije, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!" Opera Nikola Šubić Zrinski, naime, sadrži u sebi domoljubnu pjesmu U boj, u boj u kojoj je bio i poklič "Za dom!". "Sasvim je izvjesno kako će nakon presude uslijediti javni istupi tzv. građanskih udruga koje sustavno nastoje čitavu hrvatsku povijest proglasiti ustaškom, pokušavajući tako kompromitirati hrvatski narod i svaku hrvatsku Državu."

VL
kšteri
14:50 20.11.2013.

Proud to be Joe , proud to be Croat !

VL
DU
Deleted user
15:13 20.11.2013.

Apsolutno ispravno da u Hrvatskoj ni su zabranjeni ustaska znakovlja,ali ja mislim da to FIFA ne akceptira,jer i Hitlerov je pozdrav zabranjen,kao i "svastika",pa vidjecemo uskoro,bozicnu cestitku od FIFE,boze daj da je nebude u ovj nasoj besparici,i ovom nasem siromastvu,jer toce po nama poreznim obaveznicima ponovo,a evo tri dana sam u njivi,i spremam zimicu,jer nemozemo svi u Zagrebu ziviti..........

VL
CH
chemica
13:57 20.11.2013.

Ne razumijem smisao ovakvog istupa HHO-a. Kažu da nije zabranjeno, ali se ipak kažnjava! Kao da je Čičak osjetio nasušnu potrebu obratiti se naciji jer već dugo nije.

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:52 20.11.2013.

Ako bi Josepha Simunicha vodila ljubav prema svom narodu i domovini onda bi vikao "Le's go Australia, lets' go Sydney, lets go Brisbane, let's go Perth"

VL
Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
13:58 20.11.2013.

Joseph Simunich se treba što hitnije obratiti svojoj naciji sa pozivom " For my Australia spremni"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.