Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

HHO podržava puštanje Mirka Norca iz zatvora krajem studenog

Mirko Norac (1)
Goran Stanzl/Pixsell
29.09.2011.
u 16:39

Mirku Norcu u prilog ide to što se sam predao hrvatskim vlastima, kaže se u priopćenju HHO-a

Hrvatski helsinški odbor stao je u obranu umirovljenog generala Mirka Norca povodom njegova prijevremenog puštanja iz zatvora u kojem je završio zbog počinjenih ratnih zločina. Naime, Mirko Norac osuđen je na 15 godina zatvora, a izdržao je dvije trećine kazne, što mu prema zakonu i pravilima suda daje pravo na prijevremeni izlazak na slobodu. Takva je praksa bezuvjetna u svim europskim državama i sa svim osuđenicima za ratne zločine, pa tako treba biti i s Mirkom Norcem, kaže se u priopćenju HHO-a.

Po istom principu i prema istim pravima iz zatvora su izašli Veselin Šljivančanin, Biljana Plavšić, Ivica Rajić i drugi. Tada nije bilo problema pa u HHO -u ne vide razloga zašto bi sada bilo. U prilog Norcu ide to što je riječ o osobi koja se sama predala hrvatskim vlastima i to u trenutku kad su stotine tisuća hrvatskih građana pokušavale (zlo)upotrijebiti njegovu osobu i njegov slučaj za postizanje političkih ciljeva.

HHO stoga podržava Mirka Norca i poziva povjerenstvo da ga krajem studenog oslobodi nastavka izdržavanja kazne strogog zatvora.

Ključne riječi

Komentara 17

KU
kukuriku
18:37 29.09.2011.

..ma Cóvik je bez-veze unutra,..zbog par prosviranih-kriminalaca iz \"pricúve\", a i dalje su slobodni-kriminalci u civilu!!

TO
Toni50
18:55 29.09.2011.

Koja ***** pa zar ima jeda netko hrvat ili organizacija da se usudi nešto reči u hrvatskoj ili biti drugoga mišljenja u svezi naših \"heroja\" (osuđenih zločinaca generala) da ga vidimo čujemo dokle bi došao !

Avatar Idler 3
Idler 3
20:50 01.10.2011.

17:51h Rambo 69....a zamisli, sve to si pobrojao i dana mirno živiš u Srbiji i uopće nisi nit dana proveo u zatvoru !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije