Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HGSS spasio jare iz jame nakon četiri dana

jare
HGSS
20.09.2009.
u 20:10

Jare je prije četiri dana upalo u jamu Golubinka, a srećom, nije ozlijeđeno, te je jare vraćeno vlasniku.

BENKOVAC - Jare koje je prije četiri dana upalo u jamu Golubinka u blizini sela Bjelina na benkovačkom području danas su oko 12.45 sati iz jame neozlijeđenog izvukli pripadnici zadarskog HGSS-a.

Pomoć gorskih spasioca jučer je zatražio 23-godišnji I.U., sin vlasnika jareta. Petero zadarskih HGSS-ovaci akciju spašavanja počelo je danas oko 10 sati i to spuštanjem u jamu, koja je od ranije bila opremljena sa sidrištima.

Na dno ulazne vertikale jame prekrivene blatom spustila su se dvojica spasioca koji su uhvatili jare te ga zavezali užetom, dok su ga ostali spasioci izvukli na sigurno.

Unatoč padu u dubinu od 30-tak metara i višednevnom boravku u jami, jare je neozlijeđeno te je predano svom vlasniku.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:30 20.09.2009.

A onda su naložili vatru i okrenuli ga na ražnju u čast spašavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije