Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Velikoj Paklenici

HGSS u akciji: Spašeni penjač iz Njemačke i izraelski par

Akcija spašavanja HGSS-a  (1)
HGSS
25.07.2013.
u 10:37

Nedugo nakon spašavanja njemačkog penjača uslijedila je druga akcija, HGSS je zaprimio poziv u pomoć izraelskom paru koji je na putu u sektor Olimp u Velikoj paklenici izgubio orijentaciju na neobilježenom putu.

HGSS je jučer imao pune ruke posla u Velikoj Paklenici. U dvije akcije spašavali su njemačke i izraelske državljane.

Prva dojava bila je o 52-godišnjem Nijemcu koji je tijekom penjanja pao i ozlijedio se. U padu je ozlijedio skočni zglob, a nakon što su mu spašavatelji pružili prvu pomoć, upućen je u zadarsku bolnicu.

Nedugo nakon te akcije uslijedila je druga, HGSS je zaprimio poziv u pomoć izraelskog para koji je na putu u sektor Olimp u Velikoj Paklenici izgubio orijentaciju na neobilježenom putu.

Partner se uspio spustiti do baze HGSS-a, gdje mu je dio tima pružio prvu pomoć zbog zadobivenih porezotina, dok su ostali spašavatelji krenuli u potragu za njegovom partnericom. Zbog prvobitne dojave kako je djevojka bez svijesti, dehidrirana i iscrpljena, u pripravnost su stavljeni i članovi HGSS-a koji su u SAR dežurstvu u Splitu, no potrebe za njihovom intervencijom ipak nije bilo jer su je spašavatelji pronašli, dali joj dovoljno tekućine te su je unatoč teško prohodnom terenu sigurno dopratili do parkirališta u Velikoj Paklenici, izvijestio je HGSS.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije