Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet

"Mnoge zanima Sanaderov slučaj, zato sam ga posjetio"

Herwig van Staa (1)
Foto: ŽeljkoHladika/Pixsell
1/4
16.10.2011.
u 11:53

Sanader bi trebao biti sam u ćeliji kako bi se mogao posvetiti svom predmetu - rekao je Herwig van Staa. Nije siguran da će bivši premijer u Hrvatskoj imati pravedno suđenje

Bivšeg šefa vlade i HDZ-a Ivu Sanadera u Remetincu je danas posjetio Herwig van Staa, predsjednik tirolskog parlamenta. Kako je rekao po izlasku iz zatvora, riječ je bila o privatnom posjetu.

- Mnogo je ljudi zainteresirano za njegovu situaciju te promatra što se s njim događa. Zbog toga sam ga želio vidjeti - rekao je van Staa.

Sanaderovog prijatelja najviše su iznenadili uvjeti u kojima najpoznatiji hrvatski pritvorenik boravi u zatvoru.

- Začudilo me što nije sam u ćeliji. To nije običaj u zemljama Europske unije. Mislim da bi trebao biti sam kako bi se mogao posvetiti svom predmetu - rekao je.

Upitan misli li da će Sanader imati pravedno suđenje u Hrvatskoj odgovorio je kako nije siguran,

- Promatram sve već duže vrijeme, a presumpcija nevinosti u Hrvatskoj nije poštovana.

Dodao je kako je sa Sanaderom razgovarao o ulasku Hrvatske u Europsku uniju te kako se nada da će bivši premijer biti na slobodi do početka suđenja.

Inače, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić sutra odlučuje o puštanju na slobodu ili produžetku istražnog zatvora Ivi Sanaderu. Njegovi odvjetnici  tvrde kako nema više uvjeta da njihov klijent bori iza zatvorske brave, a hoće li predložiti da ga se iz Remetinca pusti uz jamčevinu danas nisu željeli otkrivati.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
15:38 16.10.2011.

Treba izvršiti lustraciju svih članova HDZ-a koji su zadnjih 20 godina učestvovali u vlast. Doživotno im zabraniti obnašanje bilo kakve javne funkcije

OB
-obrisani-
12:14 16.10.2011.

gad gada nađe usred Carigrada

DU
Deleted user
16:12 16.10.2011.

Uostalom, kad smo već kod uvjeta u EU zatvorima, bidnog Ivu su iz Austrije otpustili u koma stanju pa su ga ovi naši morali krpati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije