Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Mikulčić

Hernádijev hrvatski odvjetnik: Nije kriv!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
11.04.2014.
u 20:04

Odvjetnik Goran Mikuličić rekao je u intervjuu za središnji Dnevnik HTV-a da Hernádi nije kriv za ono što mu se stavlja na teret

Predsjednik uprave i glavni direktor MOL-a Zolt Hernádi izabrao je hrvatskog odvjetnika u procesu Ina-MOL.

Odvjetnik Goran Mikuličić rekao je u intervjuu za središnji Dnevnik HTV-a da Hernádi nije kriv za ono što mu se stavlja na teret. Na pitanje priznaje li Hernádi hrvatsko pravosuđe, Mikuličić je rekao da to nije Hernádijeva zadaća, nego da prije svega mora odgovoriti na optužbe USKOK-a. Dodao je da se Hernádi neće pojaviti pred hrvatskim sudom jer mu nije dostavljen službeni poziv.

 – Ako Vrhovni sud potvrdi presudu kojom je utvrđeno da je Sanader primio mito, tada se činjenično stanje iz tog postupka neće primijeniti u postupku koji bi se eventualno u odsutnosti provodio protiv Hernádija. Ako Vrhovni sud ukine presudu i vrati je na ponovno suđenje, a sud na kojem se nalazi optužnica protiv Hernádija i prijedlog za suđenje u odsutnosti udovolji tom prijedlogu, može se očekivati spajanje predmeta i vođenje jedinstvenog postupka, predviđa Mikuličić razvoj situacije.

 – Sada se čeka sjednica optužnog vijeća na Županijskom sudu u Zagrebu i eventualno potvrđivanje optužnice. Također se čeka i donošenje odluke o prijedlogu USKOK-a za suđenje u odsutnosti – kaže Mikuličić.

>> Hernadi pisao Milanoviću, no Vlada neće reagirati

Komentara 9

NB
Navrnuti Bracanin
09:25 12.04.2014.

Nije ni preuzeo slučaj a kamoli ga detaljno proučio i več zna da nije kriv. Ovaj je studirao pravo u Burundiju a položio pravosudni u Beogradu.

Avatar tomsom
tomsom
08:01 12.04.2014.

koji odvjetnik. kako može donositi odluku o krivnji, pa nije sudac. trebao je reći da se njegova stranka ne osjeća krivom.

Avatar Becarina
Becarina
10:43 12.04.2014.

Ox

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije