Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stečajni postupak
Povratak na članak

Herbos u stečaju, otkaze čekaju još 154 radnika

Pretpostavlja se da je Herbos vjerovnicima dužan oko 160 milijuna kuna, od čega oko 40 milijuna državi na ime poreza i doprinosa

Komentari 6

AJ
ajam
13:59 28.12.2011.

To vam se zove \'ulazak u EU\'. Ne znam cemu sluze ove zastave koje ste zataknuli na ledja. To ne pomaze. Zeljezara se \'ugasila\', sta ce se dogoditi sa rafinerijom( suska se suska), Herbos ocito nestaje. To vam se zovezove EU. Svoj na tudjem. Zivio kapitalizam, Zivjela Unija, Zivjela slobodna , nezavisna, demokratska, pravna, pretvorbom reformirana drzava.

VL
VR
VRBINA
16:34 28.12.2011.

To Vam se zove nerad Državnog odvjetništva, Porezne uprave itd. Ma, uopće nemoć trule države koja kao trula voćka pada u krilo EU. Eto ti uspjeha i glasaj za ulazak u EU jer nemaš drugog izbora.

VL
DI
Dupin iz Kupe kod Siska
20:46 28.12.2011.

Da je barem autoput završen do kraja!!

VL
SV
sveznalica100
22:17 30.12.2011.

Ovo se zove sposobnost.Isto tako ćemo se nositi i sa globalnim tržištem EU i svijeta.Mislite li još uvijek da smo uspjeli zavarati njihove pregovarače?? Ili su oni nama sasvim lijepo zamazali oči blatom??U svakom slučaju,vidjet ćemo-rekli slijepci gluhome!!

VL
BF
bf35
18:17 31.12.2011.

Eto vidiš, kako padaju tvrtke kad je sdp na vlasti. A da je tu hdz imali bi pred Herbosom barem šator, ćebad i topli čaj...Pa vi birajte sdp

VL
BA
banijash
15:43 01.01.2012.

\"..Osnovano se sumnja da je osumnjičeni Mijo Ivankovic kao odgovorna osoba, odnosno direktor Herbosa, u razdoblju od početka 2010. godine do kraja lipnja 2011. godine, unatoč blokadi žiro-računa svoje tvrtke, sklapao ugovore o cesiji i asignaciji s drugim trgovačkim društvima i na tvrtku koju je osnovala njegova tvrtka, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, preusmjerio 22,976.079 kuna i na taj način izbjegao plaćanje poreza i doprinosa u proračun Republike Hrvatske. Nadalje je utvrđeno da osumnjičeni, iako je znao da je zbog blokiranog žiro-računa njegova tvrtka od prosinca 2009. godine nesposobna za plaćanje, nije zatražio pokretanje stečaja ni postupka za sklapanje prisilne nagodbe. Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, dok je temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela i protiv njegove tvrtke podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.\" -

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.