Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati istarski poduzetnik pronađen mrtav

Herak: Ne znam zašto se objesio Đani Bažon

bažon
Saša Miljević/PIXSELL
11.02.2010.
u 15:17

– U utorak smo razgovarali sat vremena i ništa nije dalo naslutiti tragediju mog prijatelja – kaže Herak.

Poznati labinski poduzetnik te potpredsjednik uprave Glasa Istre i zamjenik predsjednika Nezavisne istarske televizije Đani Bažon (38) pronađen je mrtav danas oko 13 sati. Policija je u 12.50 dobila dojavu s labinske Hitne pomoći kako je jedna osoba pronađena obješena. Prema neslužbenim informacijama, isključena je mogućnost nasilne smrti te sve upućuje na samoubojstvo. Tijelo je pronađeno u garaži obiteljske kuće u naselju Vinežu kraj Labina. Široj javnosti Bažon je bio poznat kao sudionik afere s Ivanom Herakom, bivšim ministrom turizma, koji je nakon ponovljena suđenja 2007. godine oslobođen optužaba za zlouporabu ovlasti u svome resoru.

Oslobođen optužaba

Bažona se teretilo i na koncu oslobodilo optužbe da se kao član uprave poduzeća Imperial s Raba i suvlasnik labinskog trgovačkog društva Mini Pam neovlašteno koristio sredstvima Ministarstva turizma.

Poslije uhićenja 2000. godine u pritvoru je proveo 259 dana. Telefonski smo kontaktirali s Ivanom Herakom, koji nije skrivao šokiranost viješću.

– S Đanijem sam se u utorak našao u Žminju. Pili smo kavu sat vremena i normalno razgovarali o svakodnevnim stvarima. Bio mi je jedan od najboljih prijatelja i jako će mi nedostajati – rekao je Herak koji ne zna što je Bažona moglo nagnati na samoubojstvo, kao ni Željko Žmak, predsjednik uprave Glasa Istre.

Ostavio oproštajno pismo

– Đani je imao cijeli život pred sobom. Bio je prijatelj i mlada snaga koja se sa “starosjediocima” borila za Glas Istre. No prije svega je riječ o obiteljskoj tragediji – rekao je potreseni Žmak. Prema neslužbenim izvorima, Bažon, suprug i otac dvoje djece, ostavio je oproštajno pismo iz kojega se ne može iščitati ništa o motivima. Očevid je vodila istražna sutkinja u Puli Sena Midžić Putigna, koja je igrom slučaja vodila ponovljeno suđenje 2007. poslije kojeg je Bažon oslobođen optužaba. 

Komentara 5

ĐA
Đakovo
16:54 11.02.2010.

R.I.P

OH
ohoho
17:57 11.02.2010.

neko ga je riješio 100% , pa prikrio kao samoubojstvo...

OB
-obrisani-
19:21 11.02.2010.

Žao mi je svakog ko okonća život na ovaj naćin,žao mi je svih koji stradaju u saobraćaju i koji su teško bolesni-sto ljudi sto razlićitih sudbina,nek mu je laka hrvatska zemlja šta reći na sve ovo .svako od nas nosi svoj križ!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije