Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bunt zbog Munjare

HEP Ozlju poklanja park i šetnicu, ali stanari to ne žele

klanfar
Foto: Zdravko Bičak
16.12.2014.
u 13:00

Već su nam porušili iznimno vrijedna stoljetna stabla, sada nam povijesno vrijedan ulaz u dvorište, istovjetan s onim kod Munjare žele srušiti- tvrdi Zdravko Klanfar

Ovo je ogromna devastacija prostora u središtu grada i potpuno bespotrebno trošenje velikog novca. Dio je to ogorčenih komentara stanara zgrada u centru Ozlja, neposredno nasuprot staroj Munjari.

Rampe i za invalide

Bunt je krenuo zbog projekta uređenja parka uz njihove zgrade.

–Već su nam porušili iznimno vrijedna stoljetna stabla, sada nam povijesno vrijedan ulaz u dvorište, istovjetan s onim kod Munjare žele srušiti. Uništili su nam i vrtove koje smo imali, a najgore je što nas o svemu nitko nije ništa pitao – riječi su jednog od najodlučnijih protivnika uređenja Zdravka Klanfara.

Branka Stergar, bivša čelna osoba gradskog muzeja, drži da se radovima uništava koncept nekadašnjeh kompleksa kojeg su koristili radnici i djelatnici elektrane.Iako grad formalno ne sudjeluje u projektu odgovornim drži gradonačlenicu Gordanu Lipšinić.

–Zaista ne razumijem čemu prosvjedi. Prije svega projekt je naručio HEP, a osobno i kao predstavnica Ozaljčana sigurna sam kako njime grad dobiva iznimno lijep i urbani sadržaj. Zauzela sam se za te ljude, najavila im uređenje i predstavila idejno rješenje, želeći da znaju svaki detalj, a ako je potrebno i predlože neke promjene.

No sve su dočekali na nož i počeli s protivljenjem, iako bi od uređenja oni imali najviše koristi – rekla je G. Lipšinić.

Novi park bi bio na prostoru bivših vrtova, a svi koji su ih imali mogli su nove kvalitetnije parcele dobiti na prostoru uz Kupu nekoliko stotina metara dalje. To je prihvatio tek jedan stanar. Park bi prema projektu imao klupe, sporni stari ulaz premjestio bi se na drugu lokaciju, a uz šetnicu izgradile bi se i rampe za invalide.

U gradskoj upravi tvrde da bi uz parkirališta rezervirana za stanare, iako je formalno riječ o parceli HEP-a, stanari novim ulazom u park između svojih zgrada dobili prostor koji bi im bio puno ugodniji, nego dosadašnji.

No ni podatak kako oko njihovih stanova nije njihovo, već HEP-ovo zemljište nije ih pokolebao.

–Nakon godina uživanja možda je to zemljište dosjelošću postalo naše. Osim toga nema moralne osnove da nam se narušuje privatnost – tvrdi Miroslav Novosel.

Nije angažirala supruga, nego HEP

Uz gradonačelnicu stanari prozivaju i njenog supruga projektanta, pa čak i Družbu braće Hrvatskog zmaja.

–Nisam ja angažirala supruga već HEP za kojeg on radi već niz godina. Ovaj prosvjed je zaista potpuno bespredmetan – zaključuje G. Lipšinić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije