Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Helmutu Kohlu milijun eura za ujedinjene Njemačke

kohl
AFP
21.02.2010.
u 16:10

Priznanje se Kohlu dodjeljuje za “životno političko djelo čiji vrhunac predstavlja ujedinjenje Njemačke i njena integracija u ujedinjenu Europu”.

Bivši njemački kancelar Helmut Kohl dobio je za zasluge u ujedinjenju Njemačke nagradu Zaklade Roland Berger vrijednu milijun eura. Kohl je nagrađen za državnička dostignuća i zaštitu ljudskih prava, prenosi Deutsche Welle. U obrazloženju o dodjeli nagrade navedeno je da se priznanje Kohlu dodjeljuje za “životno političko djelo čiji vrhunac predstavlja ujedinjenje Njemačke i njena integracija u ujedinjenu Europu”.

– Helmut Kohl ostvario je njemačko jedinstvo u trenutku kada se za to pružila povijesna prilika. Time su osigurani život u slobodi i ljudsko dostojanstvo za 17 milijuna njemačkih građana iz bivše nepravedne države DDR”, ističe se u obrazloženju. Nagrada Zaklade Roland Berger za ljudsko dostojanstvo i poticanje mirnog suživota u svijetu dodjeljuje se pojedincima, institucijama ili zajednicama koje se zalažu za ljudsko dostojanstvo i razumijevanje među narodima, za tolerantnost i slobodno i mirno društvo. Prošle godine nagrada je dodijeljena organizaciji “Reporteri bez granica” i iranskoj aktivistici u borbi za ljudska prava Shirin Ebadi.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar mliniški
mliniški
16:38 21.02.2010.

Dao mu Bog dobro zdravlje i sreću u obitelji.Taj gospodin uz Gorbačova je zaslužan za sadašnju modernu Europu.

VL
▄▀▄▀
16:30 21.02.2010.

i Hrvatska bi ga morala nagraditi sa još milijun € za zasluge pri rasturanju YUGOSLAVIJE

AU
autoritet
18:43 21.02.2010.

Danke Helmut, i u ime Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije