Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Racija u Sesvetama

Hells Angels: Specijalci su nas satima držali u blatu i snijegu

specijalci,specijalna policija (1)
Duško Marušić/PIXSELL
28.01.2013.
u 22:49

Najavili su da će Austrijskoj, Mađarskoj, Slovenskoj i BiH ambasadi u Zagrebu oštećeni strani državljani uložiti žalbe povodom postupanja hrvatske policije spram stranih državljana te podići tužbe

Pripadnici specijalne policije upali su u subotu na privatnu zabavu u zagrebačkim Sesvetama na kojoj su se nalazili članovi motoklubova iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Engleske, BiH i Austrije.

U priopćenju koje su poslali članovi Moto Kluba Hells Angels MC Croatia, navodi se kako je oko 20.30 sati, stotinjak pripadnika Specijalne policije te USKOK-a, upalo je na zabavu naoružani repetiranim dugim i kratkim naoružanjem, u punoj opremi specijalne policije te u takozvanim „fantomkama“ na glavi uz povike „lezi, pucat ću“ te po navodima članova moto kluba uporabili i suzavac.

"Među nama je bila i žena u odmakloj trudnoći, a sve su nas natjerali da legnemo u blato i snijeg, ili na pod, u zavisnosti gdje se tko zatekao, i to u noći koja je bila najhladnija dotad u godini, na -15 bili smo prisiljeni ležati više od 4 sata", stoji u priopćenju Hells Angelsa. 

Neki od prisutnih, tvrde motoristi, iako nije bilo nikakvog pružanja otpora, bili su pošpricani direktno u oči suzavcem te im je kasnije zbog toga morala biti ukazana liječnička pomoć, dodaje se u priopćenju. Neki od prisutnih stranih državljana zbog nerazumijevanja hrvatskog jezika i povika „lezi, pucat ću“ bili su udarani teleskopkim palicama interventne policije iako su policajci od strane ostalih posjetitelja bili obaviješteni da se radi o strancima i da ne razumiju hrvatski jezik.

Neke od posjetitelja su na vanjskom parkiralištu skidali do gola na temperaturi od -15 stupnjeva! Supruga jednog od posjetitelja, državljanka BiH koja se nalazi u odmaklom stadiju trudnoće, bila je prisiljena ležati na hladnom podu iako su ostali gosti rekli policajcima da je trudna te je od svega doživjela šok zbog kojeg je mogla izgubiti bebu.

U priopćenju se navodi i kako su pripadnici specijalne policije  zaručnicu jednog posjetitelja, inače slovensku državljanku, upitali -Ti si prostitutka, šta radiš ovdje? Koliko košta?

Nakon izvršene pretrage ljudi i prostorija, 30-ak posjetitelja odveženo je policijskim vozilima u prostorije MUP-a u Heinzelovu te PU Sesvete na obavijesni razgovor, te su tamo držani do oko 4.30 ujutro, kada su svi privedeni i pušteni, navodi se u priopćenju moto kluba Hells Angels MC Croatia.

Zbog ovakvog ponašanja pripšadnika specijalne policije i USKOK-a, kako navode u priopćenju objavljenom na Facebook grupi Occupy Croatia, traže da se ispitaju postupci policije u navedenoj raciji 26.1. te da se javno objave informacije kolika je bila cijena cijele te operacije. 

Najavili su da će Austrijskoj, Mađarskoj, Slovenskoj i BiH ambasadi u Zagrebu oštećeni strani državljani uložiti žalbe povodom postupanja hrvatske policije spram stranih državljana te podići tužbe te obavijestiti medije u svojim zemljama o ovakvom postupanju hrvatske policije. Svi oštećeni posjetitelji podižu prigovor ministru unutarnjih poslova na postupanje policije te će o tom obavijestiti pismenim putem Unutarnju Kontrolu MUP-a te ministra unutarnjih poslova.

Komentara 23

CR
crodubrovnik
12:15 29.01.2013.

apsolutno nisam za ovakvo ponašanje policije, ALI tko god zna imalo o hell angelsima jako dobro zna zasto je policija reagirala ovako kako je reagirala, i nije sigurno bezveze dolazila na to okupljanje.. sto se, naglasavam, nasilnih moto grupa tiče apsolutno podrzavam ovakve akcije policije..

OB
-obrisani-
23:24 28.01.2013.

Nažalost na korčuli nema specijalaca u srcu sezone kad oni njihovi bikeri rade moto parti.

GE
GETNEXT
08:24 29.01.2013.

najinteresantnija mi je ipak činjenica o mentalnom zdravlju, zapravo o mentalno bolesnom stanju, kako komentatora pa i policije bolest ne bira....ali glupavost je urođena kod mnogih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije