Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna pomoć

Helikopter HRZ-a pomogao Crnogorcima zametenima snijegom

helikopter HRZ u CG
MORH
20.02.2012.
u 13:01

Stanovnici crnogorskih naselja Nikšić i Kolašin zbog snijega su potpuno odsječeni od svijeta. U Crnu Goru upućene su i snage drugih zemalja članica NATO-a

Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezao je 86 osoba i jednu i pol tonu tereta pomažući u petak stanovnicima crnogorskih naselja Nikšić i Kolašin koja su zbog snijega ostala potpuno odsječena od ostatka Crne Gore. Helikopter HRZ-a u zraku je tijekom 41 leta proveo više od 10 sati, a pomogao je pri prijevozu osoba i dostavi humanitarne pomoći i lijekova, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

Helikopter HRZ-a s osam pripadnika Oružanih snaga RH u Crnu Goru otišao je na zahtjev crnogorskog ministarstva vanjskih poslova koje je zatražilo pomoć, a to su odobrili Vlada i predsjednik Ivo Josipović.

U akciji pružanja humanitarne pomoći, naglašavaju iz MORH-a, osim Hrvatskih snaga sudjelovale su i druge zemlje članice NATO-a. U Crnu Goru bili su upućeni helikopteri slovenske vojske, oružanih snaga Grčke, a humanitarnu pomoć uputio je i SAD.

Komentara 19

KA
karambita
13:40 20.02.2012.

Pa to vrijeme crnogorcima odgovara.....sad junacine mogu da leze po citav dan

AC
achill
13:42 20.02.2012.

Odakle Vama ovaj zrakomlat.

LI
libero
13:28 20.02.2012.

Bravo, to je za zahvalu Crnogorcima što su bombardirali Dubrovnik i njegove stanovnike.....jadnici nikad vas neće pamet sresti.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije