Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hebrang u Vinkovcima

Hebrang: U Zagrebu ću podići spomenik Franji Tuđmanu

andrija hebrang
Goran Ferbezar/PIXSELL
16.12.2009.
u 20:41

Novi predsjednik mora pokazati poštovanje prema zastavi i grbu, poštovanje prema prvom predsjedniku Hrvatske koji nam je donio i oslobodio državu, a ne pričati viceve o njemu - rekao je Hebrang.

VINKOVCI - U Europu moramo ući ponosni, dostojanstveno, uzdignute glave i treba nam predsjednik koji će nas tako uvesti u Europu, a ponosno ćemo ući kada podignemo standard. U posljednjih su nam deset godina oduzeli ponos, stijegove i grbove na prozorima i novi predsjendik mora pokazati poštovanje prema zastavi i grbu, poštovanje prema prvom predsjedniku Hrvatske koji nam je donio i oslobodio državu, a ne pričati viceve o njemu - rekao je predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang u Vinkovcima na središnjemu predizbornom skupu.

Dodao je da prvi predsjednik mora imati spomenik u Zagrebu i on će ga kao predsjednik podići, a to do sada nije bilo moguće jer je, tvrdi Hebrang, Bandić bio protiv toga, "a danas se pokazuje kao veliki domoljub".

- Sve zemlje imaju spomenik svome prvom predsjedniku i spomenik domovini, jedina zemlja koja to nema je Hrvatska. Predsjednik Hrvatske neće se svađati s Crkvom kao sadašnji nego će svećenicima reći da imaju pravo govoriti, a vjernici imaju prava na svoja vjerska obilježja. Od svih kandidata jedini sam ja dragovoljac i ja sam na to neizmjerno ponosan iako su mi govorili da to ne treba isticati jer nije "in" - rekao je Hebrang.

Spomenuo je i bogatstva drugih kandidata koja su stečena na sumnjiv  način i "takve treba izbaciti iz predsjedničke utrke".
- Pitajte se tko je više dao Hrvatskoj, a tko više uzeo od Hrvatske - zaključio je Hebrang.

Komentara 88

PO
power123
22:55 16.12.2009.

Osim toga ovom je covjeku upravo i on dodijelio 8 odlicja za borbu tijekom Domovinskog rata.

PU
puljanin
23:00 16.12.2009.

Samo politički nepismeni mogu vjerovati u Hebrangovu pobjedu nakon svih ovih skandala i zastupanja sanaderove antihrvatske politike. Ja sam u HDZ-u od 1989. godine ali moj glas ide MIRI TUĐMANU jer on jedini ima istinski za Hrvatsku afirmativan program! svatko može usporediti Hebrangov i Tuđmanov program! Nebo i zemlja! Miro TUĐMAN NOVI HRVATSKI PREDSJEDNIK! SKINIMO UDBU SA PANTOVČAKA!

OB
-obrisani-
08:25 17.12.2009.

Svasta ce oni prijr izbora,dizati spomenike,Generale nece isporuciti,Zemlju Slovencime nece dati,sve to je prije Izbora . A poslje Izbora no to je druga prica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije