Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hebrang: Ovo je postala kampanja krupnog kapitala

hebrang
Alen Brodar/VLM
14.12.2009.
u 13:36

Mediji manipuliraju javnim mišljenjem. Najbolji primjer za to je televizija Nova, koja je nakon sučeljavanja kandidata objavila rezultate ankete rađene na uzorku od 300 ljudi - rekao je Hebrang.

- Ova predsjednička kampanja postala je kampanja krupnog kapitala. Naime, moj si je tim dao truda i zbrojio sva oglašavanja predsjedničkih kandidata u svim medijima. Došli su do brojki između 20 i 25 milijuna kuna, a to je neprihvatljivo – objasnio je danas u Krapini predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang rekavši još kako nestranački kandidati taj novac ne mogu opravdati.

- Mi koji smo stranački kandidati moramo imati opravdanje za svaku kunu potrošenu u kampanji, a s nestranačkim kandidatima to nije slučaj. Kako mi možemo znati odakle im toliki novac – pita se Hebrang naglasivši kako hrvatski građani ne zaslužuju predsjednika koji kampanju financira netransparentno, a kako je rekao, te ne izgleda dobro ni u Europi.

Hebrang je ponovno napao medije rekavši kako su i oni poklekli pred novcem i da su također u rukama krupnog kapitala.

- Mediji manipuliraju javnim mišljenjem. Najbolji primjer za to je televizija Nova, koja je nakon sučeljavanja kandidata objavila rezultate ankete rađene na uzorku od 300 ljudi, a sučeljavanje je gledalo oko 1,2 milijuna ljudi. Po toj anketi sam ja ispao najlošiji, a nakon emisije moj je stožer primio više od dvije tisuće poziva podrške – nastavio je Hebrang. Osvrnuo se i na privilegije koje ima predsjednik Hrvatske.

- Nedopustivo je da jedna institucija kao što je Pantovčak jedina u zemlji nije sudjelovala u recesiji. Stoga izdatke za Pantovčak treba smanjiti za barem deset posto. Uz to, nema smisla da najljepši park u Hrvatskoj na Pantovčaku služi samo jednom čovjeku i, da postanem predsjednikom, otvorio bih ga za javnost – zaključio je Hebrang dodavši na kraju da bi predsjednik nakon isteka mandata trebao dobivati normalnu mirovinu bez ikakvih drugih privilegija.

Komentara 27

MA
max221
14:04 14.12.2009.

Nebrini hebri... iza tebe stoji kriminalni kapital i novac poreznih obveznika... Od toga nemože bolje

VI
vinko55
14:07 14.12.2009.

Bravo Hebrang to je prava kritika i obecanje. Nadam se da neces pomilovati izdajnika mesica kao sto on hoce svoga mafijasa petraca.

ST
stampedo
14:51 14.12.2009.

Hebrang- kasniš....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije