Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK VRHA HDZ-A

Sanader: Prihvaćam odluku HDZ-a da me izbriše iz članstva stranke

ivo sanader
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/9
04.01.2010.
u 09:16

Sastanak vrha HDZ-a u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma počeo je još jutros u devet sati, a trajao je do 18 sati.

Ivo Sanader izjavio je za Večernji list da prihvaća odluku Predsjedništva HDZ-a nakon što je čuo da je izbrisan iz članstva HDZ-a.

- Prihvaćam odluku Predsjedništva ako je to za dobrobit HDZ-a - izjavio je Ivo Sanader.

Sastanak vrha HDZ-a u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma, koji je raspravljao o Sanaderovu isključenju iz stranke, počeo je još jutros u devet sati, a trajao je do 18 sati. Jedan za drugim na sastanak su dolazili Šeks, premijerka Kosor, ministri Kalmeta, Jandroković, Šuker, Čobanković, Milinović... Oko 16 sati došao je i Damir Polančec.

Protiv izbacivanja Bebić, Zubović i Polančec
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na konferenciji za novinare izjavila je da je 16 članova glasovalo za izbacivanje, protiv su bili Bebić, Zubović i Polančec, a suzdržani Matković i Selem.

Jedini koji je jutros dao izjavu i zaustavio se pred novinarima bio je Andrija Hebrang.

- Ljutit sam na Sanadera jer se protustatutarno ne smije raditi ni u jednoj organizaciji! Trebao je reći što mu je na duši, onda bismo mi sazvali Predsjedništvo i jedni drugima rekli što imamo reći, a ne da ispadne da i dalje podgrijavamo one koji se ne znaju pridržavati osnovnih propisa i okvira - rekao je Hebrang.

Na novinarsko pitanje treba li Ivu Sanadera zbog toga kazniti, rekao je da ipak treba najprije razgovarati i vidjeti na temelju čega je iznosio ono što je iznosio i da treba analizirati što je pravi razlog njegova dolaska.

- Ne vjerujem da je pravi razlog ono o čemu je govorio - rekao je Hebrang dodavši da ne zna hoće li stranački vrh danas donijeti ikakvu odluku.

Upitan je li ljutit zbog svega što se događalo u nedjelju, i ministar poljoprivrede Petar Čobanković kratko je uzvratio:
- Ljutit sam.

Na sastanak HDZ-a bio je i Josip Đakić, predsjednik Hvidre koji je s Bebićem bio na Sanaderovoj konferenciji u nedjelju, te šefovi županijskih organizacija HDZ-a, a među njima i Jasen Mesić.

Komentara 537

OB
-obrisani-
15:22 04.01.2010.

zeljkonl Ma salim se. Mada bi nam odsteta dobro dosla.

PR
Protivcenzure
13:21 04.01.2010.

oni koje je sanader POSTAVIO neće riješiti probleme čak i kad njega smijene!

FI
Fieldhockey
10:23 04.01.2010.

SANADERSTVO - napustiti neko mjesto i vratiti se nakon šest mjeseci bez pravog objašnjenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije