Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrija Hebrang:

Hebrang: Cilj je ovog prosvjeda zaustavljanje ulaska RH u EU

\'obzor zagreb, sabor , 09.11.06. andrija hebrang...,... snimio Patrik Macek\'
Patrik Macek/Pixsell
VL
Autor
Diana Glavina
01.03.2011.
u 18:37

- Izbori koje zahtijevaju prosvjednici održat će se čim završe pregovori s Unijom, poručuje potpredsjednik HDZ-a

- Postoji priča, navodno iz pritvora, da su neki huligani u prosvjedu od oporbe dobili 250 kuna. Ja u to ne vjerujem, ali vjerujem da će to ispitati nadležni – više je puta za medije ponovio potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang.

Na pitanje odakle mu to, gdje je točno čuo tu priču, Hebrang odgovara: – Pa, na ulici, među ljudima!

Nisam čuo zahtjev
Zasad je, dakle, riječ o glasini, koje se, znamo, brzo šire, no nije glasina da su prosvjednici “fejsbukovci”, došavši na Trg žrtava fašizma, ispred zgrade HDZ-a u ponedjeljak predvečer doviknuli: “Dajte nam barem Hebranga!”, aludirajući očito na to da je on u velikoj većini slučajeva spreman komentirati razne političke teme i zbivanja.

Zašto te večeri nije izašao pred prosvjednike? Hebrang se začudio da je baš on bio tražen te je rekao:

– Nisam ni čuo za taj njihov zahtjev. Ali doista bih volio čuti njihove programe i projekte. O tome nisam nigdje ništa čitao. Jer, po meni, ako želiš srušiti Vladu i želiš izbore, onda moraš imati i program za vrijeme poslije izbora. I s velikim bih zadovoljstvom razgovarao s njima da vidim jesu li možda sukladni našima ili bi se, možda, mogli uskladiti s našim programima.

Svladali i veće probleme
Vrijeme će pokazati hoće li se predstavnici prosvjednika javiti Hebrangu radi razgovora o programima.

Mogu li ga razuvjeriti u njegovu uvjerenju da “zazivaju izbore kako bi prekinuli pregovore za ulazaka Hrvatske u Europsku uniju”.

– Sada sam duboko uvjeren da je upravo to cilj prosvjeda. Pa, riječ je o pokušaju rušenja Vlade samo tri mjeseca prije završetka pregovora. Da sada idemo u izbore, imali bismo mjesece praznoga hoda kada se pregovori ne bi mogli odvijati jer Europska unija ne bi imala s kim pregovarati. No, mi smo svladali i veće probleme na putu do EU pa ćemo i ovaj – vjeruje Hebrang.

– A izbori koje zahtijevaju prosvjednici uslijedit će nakon završetka pregovora – poručuje potpredsjednik HDZ-a.

Kaže također da se na Predsjedništvu HDZ-a nikada nije govorilo o ikakvim pismima podrške premijerki te da je Ana Lovrin zgranuta lažima u Slobodnoj Dalmaciji.

Ključne riječi

Komentara 189

DU
Deleted user
19:05 01.03.2011.

tko vidi ušljivo gov.no \"na ulici, među ljudima\" nek mu pljune u lažljivu facu

OB
-obrisani-
19:33 01.03.2011.

ima li većeg idiota od ovog dr? čini mi se da je njegova diploma lažna nije moguće da takav imbecil može završiti medicinu....to bi bio endemski slučaj !

HU
husli
19:01 01.03.2011.

Ovaj Hebrang je gori od stidne uši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije