Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja u Osijeku

Hebrang: Budući predsjednik mora biti moralna vertikala

andrija hebrang
Marko Mrkonjić/PIXSELL
18.12.2009.
u 21:10

Tražit ću da budući predsjednik bude moralna vertikala, a ne moralna horizontala društva – rekao je uoči svoga središnjeg predizbornog skupa HDZ-ov predsjednički kandidat dr. Andrija Hebrang.

- U finišu kampanje naglasak ću staviti na antikorupcijsko ponašanje u svim političkim strukturama. Za mene su najteži udarci u kampanju trebali biti prema onima koji su se u politici obogatili. I dalje ću nastojati da svi predsjednički kandidati transparentno pokažu što troše, što su u životu kao političari zaradili i tražit ću da budući predsjednik bude moralna vertikala, a ne moralna horizontala društva – rekao je danas uoči svoga središnjeg predizbornog skupa za Osječko-baranjsku županiju HDZ-ov predsjednički kandidat dr. Andrija Hebrang.

Naglasio je kako nije dobra poruka hrvatskoj i europskoj javnosti da predsjednički kandidat ne mora prikazati porijeklo svoje imovine.

- Na žalost, mi imamo jednog čija je imovina na desetke milijuna eura, a cijelo je vrijeme političar. Time smo zamrznuli stanje prema onoj poznatoj izrečenoj rečenici „tko je jamio jamio“, a ja bih volio da je „tko je jamio, taj se posramio.“ Ali nije mi uspjelo – zaključio je dr. Hebrang.

Istakao je i podatak kako je Dragan Primorac nije rekao odakle mu 4,2 milijuna kuna na televizijske spotove, što je do sada potrošio i što je osam puta više od njega čijih je 500.000 kuna financira stranka.
 
Trenutačno aktualne afere koje se projiciraju na HDZ, čiji je kandidat, kaže da mu neće škoditi.

- Sve što znam o njima doznao sam samo iz medija. Niti sa jednim od tih ljudi nisam nikada surađivao i ne vidim zašto bi to išlo na moja leđa. Osim toga, sadašnja Vlada HDZ-a na čelu s Jadrankom Kosor vodi antikorupcijsku strategiju: nema nedodirljivih, neka istrage idu prema svima bez obzira o kome se radi. Time otvara mogućnosti otkrivanja pravih krivaca, a ne da stvara afere – zaključio je dr. Hebrang.
 
Ankete podrške birača, koje mu ne daju velike šanse, ne smatra presudnim.
- Moje ankete su moji birači. Uvijek sam gubio u anketama, a dobivao na izborima. Podatak da sam skupio potpisa uoči prijave kandidature više nego svi kandidati zajedno valjda nešto govori. Valjda je to najbolja anketa!? – bio je protuargument dr. Hebranga na ovo novinarsko pitanje.

Nije želio komentirati eventualni povratak Ive Sanadera, koji je zamrznuo svoj mandat u Hrvatskom Saboru, jer smatra da to neće utjecati na njegovu kampanju.
 
Pozitivnim je ocijenio doprinos predsjednika Mesića na visokom ugledu Hrvatske u međunarodnoj politici, no nije ga štedio u kritikama.

-  Ono što je loše je što je kritizirao i čak pričao viceve o svom prethodniku i time zapravo umanjio funkciju predsjednika države, što je prema braniteljima i Domovinskom ratu imao izrazito negativan stav, što je ukinuo Oltar domovine, kojega imaju sve zemlje u Europi i što je uvijek isticao svoju lijevu orijentaciju. Predsjednik države mora biti predsjenik svih političkih opcija, dakle svih građanki i građana Republike Hrvatske – smatra dr. Andrija Hebrang.

Ključne riječi

Komentara 52

ST
Stiv
21:34 18.12.2009.

Po ovome se vidi koliko Hebrang laze, jer bi se trebao odmah povuci iz kandidature. On nema tih moralnih kvaliteta.

PR
Protivcenzure
21:46 18.12.2009.

i onda si se ti našao...od svih!

VE
veles
21:33 18.12.2009.

niti jedan kandidat nije nekakva moralna vertikala...a posebno Hebrang sa svojim lažima i neistinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije