Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hebrang: Krak korupcijske hobotnice kreće prema Pantovčaku

hebrang
Željko Hladika/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
27.12.2009.
u 19:22

Primorac i Vidošević izvršili su svoj zadatak koji im ne služi na čast jer su ispali marionete u rukama krojača hrvatske sudbine - kazao je Hebrang.

Čestitam kandidatima koji su ušli u drugi krug. Čestitam i otpadnicima iz HDZ-a, Vidoševiću i Primorcu, koji nisu prihvatili odluku stranačkih tijela i kandidirali su se za predsjednika.

 >> Rezultati predsjedničkih izbora 2009. (prvi krug)

Oni su izvršili svoj zadatak koji im ne služi na čast jer su ispali marionete u rukama krojača hrvatske sudbine - kazao je nakon objave privremenih izbornih rezultata HDZ-ov kandidat za predsjednika Andrija Hebrang zaključivši kako je ovo što se dogodilo mora biti dobra pouka desnom biračkom tijelu jer, “kad se desnica ne slaže, izgubi izbore”.

- Posebno mi je žao što smo hobotnici korupcije dali novi krak koja vodi izravno na Pantovčak jer niti jedan kandidat koji je ušao u drugi krug nije dao porijeklo imovine, već su se skrivali iza imovinskih kartica, ali nisu rekli kako su zaradili svoj prvi milijun eura - zaključio je Hebrang.

Predsjednica stranke čestitala je svom kandidatu, kazala kako je osvojio daleko više od onoga što su mu davale ankete:

- Malo je nedostajalo da Andrija Hebrang uđe u drugi krug, ali tu smo gdje jesmo. Mogu mu samo čestitati na sjajno odrađenoj kampanji - kazala je predsjednica stranke Jadranka Kosor te zaključila:

- Sigurno je da u drugom krugu HDZ neće podržati niti jednog kandidata. Tako je to bilo u ponoć i 15 minuta, samo pet sati ranije, u Hebrangovu se stožeru slavilo jer su “podaci s terena govorili da Hebrang ide dalje.

U to doba Hebrangov dolazak u središnjicu kasnio je jer je bio na “mjerenju za inauguracijsko odijelo”. Sve je prštalo od optimizma. Hebrang je prognozirao pet posto prednosti pred Milanom Bandićem, oko 22 sata pet se istopilo u “sigurnih dva posto”, a oko 23 sata svi su izbjegavali “podatke s terena”. Kako su išla izravna javljanja u TV program, mladež nije štedjela ni grla ni dlanove.

U jednom trenutku Hebrang je dobio i vrh stranke kao žive kulise u kadru. Ali, optimizam se istopio brže i od predbožićnog snijega. Stranački uglednici povukli su se na drugi kat zgrade HDZ-a. Prije toga Hebrang je Bandiću, koji ga je u konačnici pobijedio, poručivao da se “prekasno sjetio dijaspore”.

I predsjednica stranke bila je nasmiješena i optimistična, a njezin zamjenik u stranci Darko Milinović bio je uvjeren da će “Hrvatska u drugom krugu birati između ljevice i demokršćana koji će na kraju i pobijediti. Onda su krenula govorkanja:

- Potuklo nas u Hercegovini, Hercegovci su odlučili glasovati za Hercegovca, a ne za svog “prirodnog kandidata”. Već tada, oko 23 sata, svi su znali kako će izborna noć u HDZ-u završiti.

 

Komentara 116

OB
-obrisani-
19:38 27.12.2009.

Banditic TRECI PREDSJEDNIK NASE LIJEPE.

Avatar Rubirosa
Rubirosa
19:47 27.12.2009.

Treba nastaviti tradiciju u Hrvata i neka Bandit bude u nizu treci.Ej sto volem broj tri!!!

OB
-obrisani-
09:46 28.12.2009.

Sa rezultatom EBRANGA najzadovoljnija može biti Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije