Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlak mira

HDZ u Vukovar htio vlakom, kao Tuđman 1997.

'OBZOR  SPECIJAL      21.06.2012., Zagreb - Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske Demokratske Zajednice u svom uredu u sredisnjici HDZ-a na Trgu Zrtava fasizma. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
1/3
09.11.2012.
u 10:22

HŽ je kao u krizi, a nema vlak za iznajmiti, ljutit je Milijan Brkić, glavni tajnik

Vodstvo HDZ-a u pratnji 500 članova te stranke htjelo je na obilježavanje  pada Vukovara 18. studenoga u taj grad doći vlakom. Vlak nije trebao biti samo prijevozno sredstvo nego i simbolično podsjećanje na 1997. godinu, kada je pokojni predsjednik Franjo Tuđman "vlakom mira" došao u Vukovar uoči završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Branitelji vlakom

No, šef HDZ-a Tomislav Karamarko neće imati priliku poput Tuđmana vlakom doći u Vukovar jer je HŽ Putnički prijevoz odbio HDZ-ov zahtjev da im iznajmi vlak jer, kako tvrde, nemaju dovoljno vagona.

– HŽ je kao u krizi, a nema vlak za iznajmiti. Nismo ga tražili besplatno! – nezadovoljan je Milijan Brkić Vaso, glavni tajnik HDZ-a i povjerenik raspuštenog zagrebačkog odbora. Upravo u organizaciji HDZ-a grada Zagreba hadezeovci su vlakom trebali u Vukovar.

Na pitanje HŽ-u kako to da nisu iskoristili situaciju i zaradili na vlaku za Vukovar, u tom su poduzeću poručili da je 18. studenoga vlak sa 15 vagona zakupila Udruga zagrebačkih branitelja toga grada i to još sredinom listopada. Tvrde da nisu mogli zaraditi i na HDZ-u jer jednostavno nemaju vagona i da im za redoviti promet u prosjeku nedostaje 30 vagona na dan.

Brkić objašnjava da je odlazak vlakom u Vukovar u prvom redu trebao biti simbolika, a i "ljepše se družiti u vlaku nego biti razdvojen u deset autobusa". Budući da je ta ideja propala, HDZ će u Vukovar ipak autobusima ili svatko svojim automobilom. I da su u Vukovar došli vlakom, nastavio je Brkić, HDZ bi se uklopio u službeni protokol obilježavanja vukovarske tragedije.

Povratak korijenima

Pozivanje na Tuđmana u skladu je s politikom novog vodstva HDZ-a koje je uspjelo privoljeti i Ankicu Tuđman, suprugu pokojnog predsjednika, da se vrati u stranku. To je pokušavala i Jadranka Kosor, ali nije joj bilo uspjelo. Bivši šef HDZ-a Ivo Sanader proveo je detuđmanizaciju HDZ-a koji se sada, kako kažu u toj stranci, vraća svojim korijenima.

Komentara 119

ZA
Zagrebas
11:45 09.11.2012.

Vidim da mlade lavove SDP-a naoruzane misem pred ekranom smeta istina. Decki i cure, jedno je zalagati se za povecanje standarda i osposobljavanje radnika da stanu na svoje noge, a druga je stvar braniti i/ili negirati lose stvari koje je vasa stranka (pa i ljudi koji su jos uvijek u vrhu te stranke) napravili u proslosti. Nemojte se ljutiti na glasnike vec upotrijebite malo to cudo zvano Internet i pogledajte si sto se dogadalo. Najgori su slijepi poslusnici kojima se represijom (tipa zatvaranje istarske podruznice SDP-a) govori gdje im je mjesto. Molim vas, pocnite upotrebljavati svoju glavu i stvarajte svoje misljenje na osnovu cinjenica a ne osjecaja partijske pripadnosti. HDZ=SDP, tko god pobjedi mi gubimo.

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
11:45 09.11.2012.

Vlak mira? A stranke se svaki dan optuzuju za nesto i stvaraju nered medu gradanima za pridobiti njihov glas.

Avatar tkoznahdz
tkoznahdz
11:45 09.11.2012.

. Kako su slike lijepim i znakovitim redom posložene, tri slike za povijest, ako "kara.marko" i "znase" dolazi u Vukovar onda , bože čuvaj hrvatsku. koliko žalosno i tužno, "sustavno su uništavali" i sada bi vlak iznajmili da se vozaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije