Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porez na nekretnine

HDZ: Vlada štiti tajkune koji štede u bankama

goran soldo
Žarko Bašić/Pixsell
11.11.2012.
u 13:51

Već su platili 5 posto poreza na promet nekretnina, komunalni i vodni doprinos, priključke, dozvole, PDV, osigurali posao građevinarima – kaže Goran Soldo ističući da su za 98 posto građana nekretnine oblik štednje.

Da će “Kukuriku harač” kroz porez na nekretnine opet platiti seljaci, radnici i umirovljenici, poručio je Goran Soldo, tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo HDZ-a.

– Već su platili 5 posto poreza na promet nekretnina, komunalni i vodni doprinos, priključke, dozvole, PDV, osigurali posao građevinarima – kaže ističući da su za 98 posto građana nekretnine oblik štednje.

– S druge strane Vlada omogućava tajkunima koji svoje milijune skrivaju u bankama da ne plate niti lipe poreza! – kaže Soldo.

>>\'Bogataši\' na Linićevu udaru: Hoće li rasprodavati kuće zbog poreza

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:06 11.11.2012.

Ako si kojim slucajem ustedio nest novca ( na koji si naravno PLATIO porez ) , investirao u neki objekat na moru , platio gradjevinsko zemljiste , naravno porez na zemljiste , uzeo da ti to neko sagradi ( onn je isto platio porez ) sa gradjevinskim materijalom ( gdje je puno poreza ) platio razne dozvole razno raznima i prikljucke naravno , u toj tvojoj nekretnini je vec sasvim sigurno bar 40 % poreza koji si vec platio toj truloj drzavi a sad se nasao lihvar linic da to dodatno oporezuje sa 2 % godisnje ? O cemu pricamo bolje srusit nego gamadi davat makar i jednu lipu vise!

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
11:44 12.11.2012.

A koga je HDZ štitio sve ove godine ? Radnike ? Ma marš stoko sitnog zuba !

Avatar DucMan
DucMan
15:11 12.11.2012.

Veđe što su HDZ-njare zabrinute za građane Hrvatske... Da ih čovjek ne zna, pomislio bi kako im je stalo. I ja sam protiv ovakvog obračunavanja poreza i nameta, ali isto tako neželim da mi drže stranu oni koji su opljačkali Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije